VIDEO // ”Am să stau în gară, cu biletul de sinistrat!”

→ La 73 de ani, o femeie din Mărgineni  a rămas fără casă şi doarme într-un vagon adus de Primărie

→ Edilul comunei spune că abia peste două săptămâni Guvernul va aloca bani pentru refacerea caselor distruse de inundaţii în urmă cu o lună

Domnica Bondoc (73 de ani) din comuna Mărgineni trăiește printre dărâmături. Femeia a rămas fără casa în care a locuit zeci de ani. Este singură și de câteva nopți tremură de frig într-un vagon de tablă adus de Primărie. ”S-au dus toate! Nu mai am nimic. Plânge sufletul în mine de o lună încoace. Toată munca mea de-o viață s-a dus pe Apa Sâmbetei”, a afirmat femeia. Ea spune că a avut o casă mare, cu patru camere și acum în urma apelor au rămas doar dărâmături. ”Trăiesc printre scânduri și pereți dărâmați. Aici dorm, aici mănânc. Singură, fără soț sau copii. Sunt cardiacă, am reumatism și tremur de frig. N-am unde să mă duc, că nu mai am pe nimeni. Am să stau în gară cu biletul de sinistrat în mână”, a mai spus ea. Printre zecile de lucruri agonisite de-o viață, femeia a rămas doar cu o Biblie. Spune că este singurul obiect neatins de ape și consideră că Cel de Sus este singura sa alinare. ”I-am spus și preotului din parohia noastră. Că totul plutea pe apă, chiar și Biblia, însă paginile ei au rămas uscate. Nicio picătură de apă nu le-a atins. Asta da minune. Uite, e uscată!”, a spune Domnica Bondoc cu cartea sfântă în mână.

La mila Guvernului

Primăria Mărgineni nu are banii necesari ca să repare casele distruse de puhoaiele de apă. Singura undă de speranță este așteptată de la Guvern. ”Cred că în două săptămâni vor veni de la Guvern materiale de construcție. Aăa mi-a spus prefectul. Noi nu avem de unde să scoatem atâția bani. O să-i mai ajute Biserica”, a declarat Marcelin Șolot, primarul comunei. Inundațiile din vara aceasta a distrus 233 de case în Mărgineni și dintre acestea 38 au fost puse definitiv la pământ. Oamenii dorm pe unde apucă, de la vagoane de tablă improvizate, la rude sau chiar sub cerul liber. (Olimpia Filip)

Olimpia Filip

Olimpia Filip - jurnalist Bacău. A lucrat la Adevărul, Evenimentul Zilei, Tineretul Liber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.