Google+

Cartierul Bistriţa Lac, sub asediul haitelor de câini vagabonzi

→ Locuitorii zonei nu mai pot ieşi din case de frica maidanezilor care umblă nestingheriţi pe străzi

→ Anul acesta peste 500 de băcăuani au ajuns la spital din cauza muşcăturilor patrupedelor agresive

Străzile cartierului Bistriţa Lac, situat aproape de centrul municipiului, au devenit raiul câinilor vagabonzi. Zeci de maidanezi patrulează „în haită” zi şi noapte zona, spre disperarea oamenilor care se tem să mai iasă din case.

„Sunt convins că cei de la Primărie nu au habar ce coşmar trăim noi, în Bistriţa Lac. Se comportă ca haitele de lupi! Circulă câte 10-15 maidanezi şi e de ajuns ca unul să dea semnalul pentru ca toţi să atace din senin trecătorii” a declarat Daniel Vrânceanu, locuitor al cartierului.

Copiii nu mai pot merge la şcoală decât însoţiţi de părinţi, de frica patrupedelor din ce în ce mai agresive. Cei care se încumetă să  meargă singuri caută soluții inedite ca să scape de furia animalelor.

„Acum câteva zile mergeam la şcoală şi am fost atacată de un câine. M-am refugiat într-o scară de bloc şi am stat acolo până au plecat. Sigur am să-mi cumpăr un spray paralizant” ne-a spus Bianca Marcu, elevă a şcolii „C. Platon” din Bacău.

”Maidanezii vor dispărea pe cale naturală”

Pe lângă frica provocată de câini, băcăuanii mai au de suportat și alte ”chinuri”. Coşurile de gunoi, concepute cu un sistem de basculare, sunt răsturnate de animale aflate în căutarea mâncării.

Primăria Bacău recunoaște că problema câinilor vagabonzi este una reală, însă nu vede o soluție de rezolvare pe termen scurt. ”Legea nu ne permite să îi eutanasiem. Îi vom strânge și îi vom steriliza așa cum am făcut și până acum. Astfel, numărul lor se reduce pe cale naturală, dar nu de azi pe mâine”, a declarat Dragoș Luchian, viceprimarul Bacăului.

Anul acesta mai bine de 500 de băcăuani au ajuns la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Bacău după ce au fost mușcați de câini. ”Vaccinul care se administrează în cazul celor mușcați de câini este unul adus din Franța, foarte scump și se administrează în mai multe etape. Este destul de incomod pentru pacienți”, a declarat Valerica Ciobanu, medic al SJU Bacău.

CITAT

Vasile Năstasă – ȘOFER

”Sunt agresat de câini și ca pieton, și ca șofer. Când sunt pe jos mi-e frică să nu mă muște, când sunt la volan, mi-e frică să nu dau peste ei”

2 Comments

  1. Lica Penelik spune:

    Putintica rabdare sa-si traga baietii lu’ Romik o firma de hinghereala si sa vezi atunci cata treaba or sa faca !

  2. Aladin spune:

    Contribuiti si voi la adapost,sponsorizati castrarea, ca nu vine totul moca.
    Numai impreuna ca comunitate reusiti, daca ii prind hingherii si ii omoara tot degeaba, o sa vina din alta parte, plus ca omorul va desconsidera ca fiinte vii.
    Daca toate cartierele ar fi „castrate” scade si numarul si agresivitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Personalizari textile

Ora exacta Romania