Abonaţii CET cu maşini, tăiaţi de la pomana Primăriei

Abonaţii CET care deţin oi, vaci, porci ori maşini sunt tăiaţi de pe lista subvenţiilor date de administraţia locală

Oamenii au aflat despre acest lucru abia când au fost puşi să completeze formularele primite la asociaţiile de proprietari

Chiar dacă Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacău, a promis abonaților CET cu venituri sub 1.318 de lei că în această iarnă vor primi căldură gratis, mulți băcăuani au rămas cu buza umflată.

Aceasta deoarece oamenii care au în proprietate albine, capre, oi, vaci, porci, autoturisme peste 1.600 de centimetri cubi, drujbe sau prese de ulei nu beneficiază de ajutorul acordat de Primărie.

Oamenii au aflat acest lucru abia zilele acestea când au mers la asociațiile de proprietari pentru a complete formularele de subvenție.

„A fost o surpriză și pentru noi. Știam că aceste condiții trebuie respectate doar în cazul subvențiilor primite de la Guvern. Când am primit formularele de la Primărie am constatat că sunt aceleași condiții”, a spus Dănuț Roman, șeful Asociației de Proprietari nr. 71 de pe strada Bicaz.

Omul a recunoscut că au fost mulți locatari care s-au lovit de aceste piedici și care de fapt, sunt oameni care își duc traiul cu greu de pe o zi pe alta. „Sunt locatari care mai au câte doi, trei porci pe la țară sau câțiva stupi de albine. Ăștia sunt oameni bogați? Eu spun cu siguranță că nu. Sunt vai de steaua lor”, a mai spus Dănuț Roman.

Maşina, piedică în calea subvenţiei

Liliana Porcescu (FOTO) câștigă împreună cu soțul ei 1.600 de lei pe lună. Are doi copii și se încadrează din punct de vedere financiar în cerințele impuse de Primărie pentru primirea subvenției la căldură.

Frână i-a pus însă un autoturism marca Opel, vechi de zece ani, a cărui capacitate cilindrică depășește cei 1.600 de centimetri cubi.

„Când am aflat că Primăria ne plătește căldura ne-am bucurat. Apoi, când am aflat că din cauza mașinii nu am dreptul la subvenție nu mi-a venit să cred. Nu au fost cinstiți cu noi de la început. Trebuiau să ne spună exact care sunt condițiile” a spus dezamăgită Liliana Porcescu (36 de ani) care mai adaugă că are de plătit rate la mașină încă șase ani de acum încolo.

Primăria Bacău neagă că i-ar fi dus în eroare pe abonații CET și suține că nu a făcut altceva decât să respecte o lege. „Astea nu sunt condiții impuse de Primărie, ci de legiuitor. Subvenția acordată de noi se supune legilor iar cei care nu știau acest lucru au citit în formularele primite”, a declarat Ionuț Tomescu, purtător de cuvânt al Primăriei Bacău.

Olimpia Filip

Olimpia Filip - jurnalist Bacău. A lucrat la Adevărul, Evenimentul Zilei, Tineretul Liber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.