Toaletă de lux doar pe hârtie la şcoala din Berzunţi

→ Proiectul cuprinde un grup sanitar ultra-modern, în valoare de 120.000 de lei, iar în realitate este un veceu infect

→ Cazul a ajuns în atenţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Onești pentru a se elucida misterul dispariţiei banilor ce trebuiau investiţi.

Cu toate că veceul trebuia predat la cheie încă din vara lui 2007, construcţia nu a fost nici măcar începută, deși Ministerul Învăţământului a virat pentru incestiţie suma de 120.000 de lei.

„Eu dacă vreau să solicit acum bani pentru o toaletă nu mi se aprobă. În acte, Școala din Berzunți figurează cu o baie de lux. În realitate este un veceu construit prin anii ’80, de care nu te poți apropia”, a explicat Bogdan Botezatu, directorul Şcolii „Alexandru cel Bun”.

Dan Sandu, fostul director al unității de învățământ, cel care era la conducerea instituției când s-au virat banii pentru investiție, a refuzat orice dialog pe această temă.

După ce i s-a solicitat un punct de vedere vizavi de traseul banilor acesta a închis brusc telefonul.

„Cine zice de veceuri, visează!”

Gheorghe Bălan, edilul comunei Berzunți recunoaște că în conturile Primăriei au intrat bani pentru renovarea școlii. Deși în proiectul de investiție este prevăzută și construirea unui nou grup sanitar Bălan neagă cu vehemență acest lucru.

„Banii au venit dar nu pentru veceuri. Nu știu ce ați văzut voi în proiect dar cine zice de veceuri, visează. Nici nu ne-am propus vreodată să facem toalete la Școala din Berzunți”, a replicat primarul.

Explicațiile edilului sunt contrazise de Inspectoratul Școlar care, în urma unui control din 2006, a punctat care sunt investițiile ce urmează a fi făcute: realizare de alimentare cu apă, grup sanitar, instalație electrică și termică. Prefectura Bacău cunoaște „gaura” de 120.000 de lei de la Școala din Berzunți dar nu a reușit să elucideze misterul dispariției banilor.

„Am solicitat unei comisii de experți să verifice exact traseul banilor. Am fost în control acum o lună și am constatat că lucrurile sunt încâlcite la Berzunți”, a spus Constantin Scripăț, prefectul Bacăului. În urma controlului realizat de Prefectură cazul a ajuns în atenția procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Onești.

Grupul sanitar de la Școala „Alexandru cel Bun” din comuna Berzunți, vechi de 30 de ani, stă să cadă peste elevi. Asta chiar dacă în acte unitatea de învățământ figurează cu o toaletă ultra-modernă, dotată cu gresie, faianță, încălzire și apă curentă.

Olimpia Filip

Olimpia Filip - jurnalist Bacău. A lucrat la Adevărul, Evenimentul Zilei, Tineretul Liber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.