Google+

Merele din copac, direct pe băncile elevilor

Copii de scoala generala prefera marul in locul laptelui

→ Şcolarii din judeţ primesc pe lângă lapte şi corn și câte un măr de producţie autohtonă

→ Fructele au trecut cu brio testul de laborator și analizele au arătat că ele conţin cantităţi foarte mici de substanţe chimice.

Cei aproape 63.000 de elevi din clasele I -VIII din județ vor mânca, timp de 60 de zile școlare, mere din producția autohtonă. Firma câștigătoare va trebui să ducă, cât va dura programul, peste 3,6 milioane de mere iar greutatea acestora va fi între 90 și 150 de grame.

Elevii sunt încântați de noua gustare oferită la școală și afirmă că au lăsat deoparte laptele și cornul și în pauze preferă mărul.

”De când am învățat la biologie că fructele conțin vitamine, am renunțat la corn și mănânc mai multe mere. Sunt și mai gustoase”, a afirmat Flavius Comârlău, elev al clasei a V-a B de la Școala ”Alexandru cel Bun” din Bacău.

Consiliul Județean (CJ) Bacău a început distribuirea ”mărului elevului” începând cu data de 7 ianuarie iar furnizorul care a câștigat licitația este un producător de mere din județul Bacău. În urma analizelor de laborator, fructele au concentrații extrem de mici de substanțe folosite în tratamente contra dăunătorilor.

Valoarea contractului este de 865.000 de lei fără TVA iar banii provin din fonduri puse la dispoziție de Uniunea Europeană (UE).

CITAT

Sabina Stegaru – ELEVĂ

”Merele sunt aromate și plăcute la gust. Trebuie doar să avem grijă să le spălăm. Păcat că nu am primit și până acum această gustare” (Olimpia Filip)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Personalizari textile

Ora exacta Romania