Google+

Campania „Tineri pentru suflete tinere” continuă!

Campania „Tineri pentru suflete tinere”, un proiect marca „Centrul”, a ajuns în cea de-a doua săptămână. Campania are ca scop ajutorarea tânărului Cosmin Acatrini  (foto), diagnosticat cu Fistulă Esotraheală și a cărui singură salvare ar fi o operație de 50 000 de euro în Ierusalim, operație mult prea costisitoare însă pentru familia sa.
O primă acțiune pentru a-l aduce pe Cosmin cu un pas mai aproape de salvare a fost concertul folk susținut, săptămâna trecută, de Asociația de Tineret ONESTIN și Clubul Montan Refugiul, concert prin care s-au strâns aproximativ 2500 RON.

În continuare, echipele de voluntari au trecut prin şcolile şi liceele oneştene pentru a aduna bani de la elevii cu suflet mare. Astfel, s-au strâns sume importante prin implicare, dorință şi solidaritate!
Enumerăm, în ordinea contribuției, sumele strânse din instituțiile de învățământ oneștene:
De la elevii Colegiului Naţional „Grigore Moisil” a  fost strânsă suma de 2485 RON, de la Colegiul Naţional “Dimitrie Cantemir” – 1673 RON iar de la Şcoala „George Călinescu” – 1110 RON.
Au urmat în acest top al solidarității  Colegiul Tehnic „Petru Poni” cu 621 RON, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” – 431 RON, Şcoala „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare” – 345 RON, Colegiul Sportiv „Nadia Comăneci” – 291 RON, Liceul Teologic „Fericitul Ieremia” – 260 RON, suma totală fiind de 7216 RON. La Biserica Sf. Nicolae din Oneşti, enoriaşii au donat suma de 2200 lei, iar la Biserica Sf. Împăraţi Constantin şi Elena suma de 2000 lei.         Așteptăm zilele acestea şi sprijinul membrilor bisericilor catolice din Oneşti, precum și a altor comunități.
Patronul firmei Nevila, domnul Laurențiu Neghină, impresionat de efortul tinerilor, a fost primul dintre oamenii de afaceri oneșteni care a contribuit, donând suma de 2000 RON.
Numeroși alți oameni cu suflet mare au donat din puținul lor, memorabil rămânând gestul părinților unor membri Onestin: familia Căliman Maria, familia Rădulescu Mihaela, precum și Cristi Lupu care au contribuit, fiecare, cu câte 100 de euro.
Mulţumim elevilor, domnilor directori, dar şi profesorilor ce s-au implicat în acest caz şi ne-au permis să-l prezentăm în şcoli.
Campania continuă şi în aceasta săptămână, urmând ca voluntarii să treacă prin firmele din Oneşti. Sperăm ca strigătul de ajutor al lui Cosmin, dar şi efortul tinerilor să îi sensibilizeze pe oamenii cu posibilități financiare din zonă, pentru a contribui la salvarea unei vieți!
Până acum am dovedit că împreună se poate, strângând în două săptămâni peste 4500 de euro, în afara sumelor intrate direct în cont!
Persoanele ce vor să contribuie sunt aşteptate la CENTRUL din str. Republicii nr. 47/56 sau să doneze direct în contul deschis la Banca Transilvania- Sucursala 1055 Onesti. RON-RO 82 BTRL 0550 1201 R47896XX , EUR- RO 57 BTRL 0550 4201 R47896 XX, Titular cont- Dorinela Acatrini.

(Asociatia de tineret ONESTIN)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Personalizari textile

Ora exacta Romania