Google+

100 de blocuri din Bacău, nesigure în caz de cutremur

→ Cele mai periculoase construcţii rămân în continuare blocurile de pe strada Mărăşeşti, marcate cu bulină

→ Experţii nu pot garanta 100% că blocurile noi rămân în picioare în faţa unui cutremur deoarece mulţi proprietari au dărâmat pereţii interiori

Cele mai periculoase clădiri din municipiul Bacău rămân în continuare blocurile nr. 4,7,9,10 și 12 de pe strada Mărășești, marcate deja cu bulină roșie și încadrate în clasa I de risc seismic.

Pe lângă acestea, spun experții în construcții, alte 95 de imobile sunt nesigure în caz de cutremur.

Cu toate că sunt cunoscute clădirile cu probleme la structura de rezistență, ba chiar au fost afișate pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, niciun specialist în domeniu nu poate băga mâna în foc de faptul că blocurile recent construite vor rămâne în picioare în cazul unui cutremur mare.

„Chiar dacă un bloc a fost construit după toate standardele, cu o structură bine gândită, însă s-au făcut modificări interioare de către locatari, atunci normal că pot apărea probleme“, a declarat Constantin Grapă, expert tehnic în construcții.

Până la această dată, în Bacău nu există un studiu cară se prezinte o situație a gradului de retezistență a tuturolor clădirilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Personalizari textile

Ora exacta Romania