Google+

Acţiune a Poliţiei, de prevenire a accidentelor în care sunt implicaţi pietoni

Peste 100 de pietoni au fost depistaţi de către poliţişti în timp ce traversau strada prin alte locuri decât cele marcate şi semnalizate corespunzător.

La data de 18 martie poliţiştii rutieri au desfăşurat, în municipiul Bacău şi pe drumurile naţionale din judeţ, o acţiune pentru reducerea numărului de accidente rutiere şi a consecinţelor acestora produse pe fondul traversărilor neregulamentare şi neacordării  priorităţii de trecere pietonilor.

Acţiunea s-a desfăşurat în intervalul orar 10:00-12:00 şi 15:00-17:00, timp în care poliţiştii au aplicat 144 de sancţiuni conttravenţionale, din care 102 pietonilor care traversau neregulamentar arterele rutiere şi 42 conducătorilor auto.

Au fost reţinute în vederea suspendării patru permise de conducere din care trei pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversare şi unul pentru depăşirea limitei legal de viteză.

EXEMPLE:

1.       P. Alexandru, de 24 de ani, din Moineşti, in timp ce conducea un autoturism,  nu a acordat prioritate pietonilor care traversau strada pe trecerea de pietoni prevazuta cu indicator si marcaj de pe str. T. Vladimirecu din Moineşti. Cel in cauză a fost sanctionat contravenţional şi s-a luat măsura reţinerii permisului de conducere.

2.       M. Remus, de 37 de ani, din Bacău, in timp ce conducea un autoturism nu a acordat prioritate pietonilor care traversau strada pe trecerea de pietoni prevazuta cu indicator şi marcaj de pe str. Mioriţa, din Bacau.Cel in cauza a fost sanctionat contraventional şi s-a luat măsura reţinerii permisului de conducere.

3.       C. Ovidiu, de 25 de ani,  a traversat strada Bulevardul Unirii, din Bacău prin loc nepermis. Cel in cauza a fost sancţionat contravenţional.

PIETONII sunt sfătuiţi să traverseze drumurile publice numai prin locurile unde sunt indicatoare sau marcaje pentru trecerea pietonilor iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor, după ce s-au asigurat în prealabil că din ambele sensuri nu se apropie nici un autovehicul;

Stimaţi pietoni, nu vă angajaţi în traversarea străzi în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii;

Fiţi responsabili întotdeauna când traversaţi strada! Comportamentul dumneavoastră în calitate de pieton are urmări directe şi asupra celorlalţi participanţi la trafic!

(comunicat IPJ Bacău)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Personalizari textile

Ora exacta Romania