Poem de primăvară la Colegiul „Dimitrie Ghika” din Comăneşti

Colegiul Tehnic „Dimitrie Ghika” Comăneşti. Freamăt , veselie, priviri grăbite, agitaţie, emoţii, pregătiri, urări, repetiţii, zâmbete şi flori, multe flori. Chiar dacă iarna îşi arată  statornicia. E o zi fericită în calendarul primăverii, e ZIUA FEMEII „ ce-ar putea merge călcând / Pe seminţele ce zboară / Între ceruri şi pământ”(Grigore Vieru). În aceste cuvinte stau multe înţelesuri pe care nu le rostim  niciodată… Pentru fiecare dintre noi chipul mamei este cel căruia îi dorim să trăiască veşnic! Lumea e plină de semne care abia aşteaptă să fie transformate în întâmplări. Daruri magice pe care nu trebuie să dăm nici un ban, pentru ca ele să se transforme în bucurie. Important este să le vedem, nu doar cu ochiul, ci şi cu sufletul.

O astfel de întâmplare au pus la cale elevii clasei a XI-a C, profil filologie şi  ai clasei a X-a B, care au adus un omagiu celei mai iubite fiinţe de pe pământ – MAMA, prin realizarea unor prezentări power-point, a unor scrisori către personaje feminine din literatura română şi universală care i-au impresionat, prin creaţii literare originale în versuri şi proză şi prin realizarea unui minirecital de muzică şi poezie, coordonat de profesorii Felicia Apreutesei şi Neculai Garai.

În partea a doua a manifestării a avut loc o paradă a modei, mai puţin convenţională, la care şi-au dat concursul elevi de la clasele a X-a A, a X-a B, a X-a C, a X-a D şi a X-a E. Vestimentaţia manechinelor a fost realizată din materiale refolosibile, iar coordonatoarea acestui proiect a fost doamna profesoară Eugenia Boteanu.

Activităţile cultural-educative desfăşurate sub zodia primăverii la Colegiul Tehnic „Dimitrie Ghika” Comăneşti evidenţiază căutarea permanentă a locului „unde/mitic să ne-alcătuim,/ochi ca oameni să deschidem,/dar ca pomii să-nflorim”( L.Blaga).

Tuturor le dorim un gând curat şi senin ca primăvara pentru veşnicia ei !

Prof. Felicia  APREUTESEI

Olimpia Filip

Olimpia Filip - jurnalist Bacău. A lucrat la Adevărul, Evenimentul Zilei, Tineretul Liber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *