Au fost desemnați cei mai buni voluntari din Bacău

Gala Voluntarului Băcăuan și-a desemnat câștigătorii, miercuri, pe scena Casei de Cultură.

Evenimentul, aflat la a V-a ediție a fost o recunoaștere și o răsplată a celor mai merituoși tineri care i-au sprijinit pe bătrânii, copiii bolnavi și nevoiași. Totodată, voluntarii din Bacău s-au implicat în proiecte care privesc sănătatea, mediul și activități cultural.

Voluntarul anului, cea mai mare distincție din cadrul acestei gale, i-a fost înmânată Ioanei Mare, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu”, care a fost implicată în șase proiecte.

„Este un premiu la care nu mă așteptam. Îmi dau seama că tot ceea ce am făcut a meritat. Eu încerc să încurajez pe cât mai mulți tineri să facă voluntariat. Este o mare satisfacție să ajuți oamenii”, a afirmat Ioana Mare.

Cel mai bun proiect

Premiul cel mare obținut de un proiect a fost cel desfășurat de fundația Don Bosco și poartă denunirea „Vara împreună – nava bucuriei”. Acesta s-a desfășurat pe parcursul a patru săptămâni în mai multe sate din comuna Nicolae Bălcescu.

Proiectul a constat în realizarea unor activități cu copiii și părinții prin care s-a urmărit sensibilizarea acestora față de necesitatea educației. În această acțiune au fost implicați 110 voluntari și 308 beneficiari.

La Gala Voluntarului Băcăuan s-au înscris 11 organizații, iar în deschidere a cântat Narcis Iustin Ianău.

Olimpia Filip

Olimpia Filip - jurnalist Bacău. A lucrat la Adevărul, Evenimentul Zilei, Tineretul Liber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.