Administratorul public al municipiului Bacău este urmărit penal

Leonard Pădureanu este cercetat într-un dosar în care este acuzat de neglijență în serviciu. El a dispus, la sfârșitul anului trecut, demolarea unor spații comerciale din zona URA . Proprietarul imobilului se afla în litigiu în mai multe dosare cu Primăria.

Leonard Pădureanu, administratorul public al municipiului Bacău, este cercetat penal fiind acuzat că a semnat un act de demolare al unui spațiu comercial aflat în partea de sud a orașului, în cartierul URA.

Acuzația adusă de procurorii Judecătoriei Bacău este de neglijență în serviciu. Șefii Poliției din Bacău, afirmă oficial că „în dosar a fost începută urmărirea penală și aceasta este confirmată de procurorul (n.r. – Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău) pentru săvârșirea infracțiunii de neglijență în serviciu și în continuare urmează să se efectueze o expertiză tehnică judiciară pentru stabilirea împrejurărilor concrete de săvârșire a faptei”, se arată într-un act oficial semnat de Viorel Măriuț, șeful Secției I Poliției.

Concret, Pădureanu este urmărit penal deoarece a dispus demolarea imobilului, deși proprietarul spațiului susține că avea autorizație de construcție obținută printr-o hotărâre definitivă și irevocabilă a instanței. „Mi-au demolat spațiul pe care în aveam cu acte în regulă. Dărâmarea s-a făcut în afara legii”, a afirmat Vasile Botomei, proprietarul spațiului din zona URA.

„E un funcționar model”

Șefi primăriei Bacău spun că, indiferent ce zice Botomei, demolarea s-a făcut legal, deoarece există o dispoziție de primar dată în acest sens și că decizia de demolare semnată de Pădureanu este una perfect legală. Dragoș Luchian, viceprimarul municipiului Bacău, se arată uluit de decizia de începere a urmăririi penale pentru că „nimic din ce a semnat Pădureanu este nu este ilegal”.

„Nu știu ce s-a întâmplat acolo, însă știu că administratorul public al Primăriei Bacău este un adevărat profesionist care nu semnează ceea ce nu e de semnat”, a declarat viceprimarul Bacăului. Ba mai mult, și executorul judecătoresc Dumitru Dăscălița, cel care a blocat în urmă cu patru ani conturile municipalității în urma unui proces în care s-a judecat Primăria cu Botomei, afirmă că demolarea este prefect legală și că Pădureanu „a picat fără vreo vină”.

„Chiar nu înțeleg de ce s-a început urmărirea penală pe numele lui Pădureanu. Spațiile comerciale ale lui Botomei trebuia să fie demolate că există o dispoziție a primarului în acest sens. Această dispoziție are valoare de hotărâre judecătorească”, a afirmat Dăscălița. Leonard Pădureanu nu a putut fi contactat telefonic. (Olimpia Filip)

Olimpia Filip

Olimpia Filip - jurnalist Bacău. A lucrat la Adevărul, Evenimentul Zilei, Tineretul Liber.

2 comentarii la „Administratorul public al municipiului Bacău este urmărit penal

 • 7 iunie 2011 la 20:51
  Permalink

  Regret cele intamplate.
  Acum se trage din bugetul municipiului Bacau, suma de 1.250000 euro.
  Normal ar trebui sa achite domnul Padureanu aceasta suma , in solidar cu Primarul care l-a pus sa faca treaba asta. Pentru ca asemnat si viceprimarul Dragos Luchian, ar trebui sa contribuie la despagubiri si acest domn.
  dart totul depinde de primar. Ar putea sa-i de-a afara ca pe niste boschetari, sau sa participe impreuna la plata sumei.

  Răspunde
 • 16 iunie 2011 la 13:47
  Permalink

  Nu putem trece peste eforturile pe care trebuie sa le facem pentru a citi comentariile domnului „doctor in drept” si ar trebui, in primul rand, sa il sfatuim sa invete limba romana.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *