Bebeluș de două luni, abandonat pe casa scării

O fetiță de doar două luni a fost găsită la 4.30 dimineața, abandonată pe casa scării într-un imobil de pe strada Energiei.  Ion Vasile, omul care a auzit plânsul micuței și a luat-o la el în casă, povestește cum s-a petrecut „grozăvia“.

„Era liniște și eu nu puteam să dorm. Am auzit un plâns de copil și m-am mirat pentru că știu că nu avem copii mici în bloc. A fost exact ca în filme! Când am deschis ușa am găsit la mine la etaj pe un preș un bebeluș îmbrăcat frumos, cu haine curate. Avea pe ea două salopete nou-nouțe, o căciuliță de lână pe cap, un scutec roz și pe deasupra o păturică udă, cred, de la ploaie“, a explicat Vasile.

După ce a luat copila în casă și i-a schimbat  scutecele bărbatul a anunțat Poliția și Salvarea. „Au fost câteva momente în care nu știam ce să facem cu ea. Era atât de mică! Ne-a fost frică să-i dăm lapte de magazin, așa că i-am dat doar câteva lingurițe de apă plată“, a mai afirmat bărbatul.

Bărbatul vrea să boteze copila

El a mai adăugat că se gândește cât se poate de serios să o boteze pe fetiță, iar numele este deja ales – Ștefania Maria. Fetița se află în acest moment la Spitalul de Pediatrie din Bacău și medicii afirmă că este perfect sănătoasă.

„Eu am o fetiță de cinci ani căreia i-a plăcut nespus de bebeluș. Ea i-a ales numele și tot ea a fost cea care de la bun început ne-a zis «să avem grijă de bebe». Azi am să merg la spital să-i duc niște haine și tot noi vrem să o botezăm. Vrem ca în continuare să avem grijă de ea“, a mai afirmat Vasile.

Poliția Bacău a început o anchetă pentru a o găsi pe mama fetiței. „S-a întocmit un dosar penal și se fac verificări pentru identificarea și tragerea la răspundere a persoanei care a abandonat copilul“, a declarat Narcisa Butnaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.

 

Olimpia Filip

Olimpia Filip - jurnalist Bacău. A lucrat la Adevărul, Evenimentul Zilei, Tineretul Liber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.