Subofiţerul acuzat că a violat un copil va fi cercetat în libertate

Neculai Clapa asteapta sa fie audiatNeculai Clapă (foto – 46 de ani), subofițer la Unitatea de Tancuri din Bacău, acuzat că a violat un copil de patru ani și jumătate într-un pavilion al armatei, va fi cercetat în libertate. Decizia aparține Poliției care nu a eliberat ordonanță de reținere pentru 24 de ore, cu toate că familia susține că micuțul a fost abuzat sexual.

După ce medicii legiști au afirmat că băiețelul prezintă leziuni anale minore și recente, însă „nu se întrunesc elementele clare ale unui viol, dar ceva-ceva a fost acolo“, poliția a decis să-l lase pe tanchist acasă.

„Nu există deocamdată expertize clare date de specialist. Când se vor demonstra faptele, subofițerul va fi reținut de poliție. Noi nu putem forța nota și nu vrem să ne jucăm cu libertatea omului. Deocamdată avem dubii și probe care trebuie verificate“, a declarat Vasile Oprișan, comandantul Inspectoratului Județean de Poliție Bacău.

„Vreau să-l văd în pușcărie!“

Costel A., tatăl copilului, este intrigat de decizia dată de polițiștii băcăuani. El își amintește fir cu fir cum s-au petrecut lucrurile, vineri, când s-a dus cu bunicul copilului și micuțul de patru ani și jumătate ca să cosească iarba din curtea unității militare de tancuri.

„Cum să lase un asemenea om în libertate? Nu se poate așa ceva! Are și el copii! Oare pe copiii lui i-a violat vreodată cineva? Atâta vreau: să-l văd în pușcărie! L-a violat și l-a și bătut cu palma peste față!“, a afirmat tatăl copilului.  Omul mai spune că fiul său a plecat cu Clapă de mână, prin curtea unității militare, ca să vadă tunurile și tancurile folosite de soldați în război.

„După vreo 25 de minute, copilul s-a întors plângând și cu urme de sânge pe chiloței. Zicea că îl doare fundul. A apărut din spate și Clapă roșu la față și descheiat la pantaloni. Atunci am vrut să mă duc la el și ….nu știu ce să-i fac. Însă mi-am dat seama că sunt legi în țara asta după care va fi judecat. Clapă avea și pistol la el! Ma ieșea o altă daravea“, a povestit Costel A. El a mai adăugat că fiul său este speriat și că rănile încă mai sângerează.

Psihologul: „Acestea sunt caracteristici ale unui psihopat!“

Iustinian Turcu, președintele filialei Bacău a Colegiului Psihologilor, afirmă că băiețelul de patru ani trebuie să fie văzut neapărat de un psiholog, deoarece altfel va rămâne cu traume tot restul vieții. Cât despre Neculai Clapă, psihologul Turcu afirmă că gestul bărbatului este tipic pentru un psihopat și fapta sa face parte din spectrul patologic.

„Sunt boli care apar pe parcurs. Poate boala lui până acuma a existat însă a fost ținută ascunsă, într-o stare latentă și nu s-a manifestat. Mai apoi a apărut vreun factor dezinhibator, poate alcool, poate altceva!“, a afirmat Iustinian Turcu. Conducerea unității militare unde lucrează subofițerul și a Garnizoanei Bacău au refuzat să prezinte un punct de vedere legat de suspiciunea care planează asupra angajatului lor.

 

Olimpia Filip

Olimpia Filip - jurnalist Bacău. A lucrat la Adevărul, Evenimentul Zilei, Tineretul Liber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.