Voluntari irlandezi pe şantierul Habitat for Humanity Comăneşti

În perioada 10 – 18 iulie, timp de o săptămână, oraşul Dărmăneşti a fost mai bogat cu 15 voluntari. Aceştia provin din Irlanda de Nord şi au venit special aici, prin Programul internaţional “Global Village”, pentru a se alătura voluntarilor şi familiilor beneficiare de pe santierul Habitat for Humanity Comanesti.

Reamintim că asociaţia a găsit, la Dărmăneşti, soluţia îmbogăţirii spaţiului locativ prin amenajarea de locuinţe tip mansardă pe un bloc. Proprietarii de apartamente de de aici  vor renunţa la o parte din cota indiviză şi vor primi în schimb un plus de confort: Habitat va realiza  izolarea termică a blocului, va înlocui integral reţeaua de apă curentă şi canalizare în imobil.

Voluntarii irlandezi au ajutat  la decopertarea  blocului de pe strada Chimiei, nr 4. Aici, opt familii vor beneficia de o casă nouă şi alte 27 de familii care locuiesc  deja aici (trei scări de bloc) vor beneficia de lucrările de reparaţie generală demarate de Habitat. Precizăm că stadiul lucrării este de aproximativ 20% şi a fost montat termosistem pe jumătate din suprafaţa blocului.

În perioada 14-17 iulie, s-au alăturat irlandezilor şi  un grup de 10 cercetaşi din Bacău: Iacinta, Lucian, Doru, Marian, Alina, Mihaela, Lavinia, Rrita, Denisa, Stefan.  In afară de munca efectivă pe şantier, cercetasii le-au arătat voluntarilor Habitat locali şi celor străini cum se distrează ei confectionând obiecte din lut, construind zmee.

Prin aceste acţiuni, Habitat facilitează şi un util schimb de experienţă între voluntarii locali “habeteenii” şi  voluntarii straini.

(Luiza Lungu – Fundraising & Communication Manager -Habitat for Humanity Comăneşti)

 

 

 

 

Olimpia Filip

Olimpia Filip - jurnalist Bacău. A lucrat la Adevărul, Evenimentul Zilei, Tineretul Liber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.