Acţiuni ale Poliţiei Locale privind combaterea cerşetoriei în Bacău

Poliţia Locala a municipiului Bacau a monitorizat şi tinut în permanenţă sub control fenomenul de cerşetorie, agenţii locali actionand saptamanal pe acest segment de activitate. De la inceputul anului si pana in prezent au fost intocmite un numar de 187 de fise cersetori, fiind depistate la cersit un numar de 103 persoane. Din acest total, un numar de 94 de persoane sunt majore si doar 7 sunt minori. Putem sa remarcam ca, la fel ca  anii trecuti, numarul persoanelor majore venite din alte localitati este preponderent, fiind depistate un numar de 78 persoane din Bacau fiind doar 16 ( rezulta o cifra de aproape 5 ori mai mare). In cazul minorilor, au fost depistati un numar de 7, toti din municipiul Bacau, acestia fiind incredintati familiilor.

În acest context, în perioada 20-23.09.2011, agenţii Politiei Locale a municipiului Bacau, in colaborare cu agenti din cadrul Sectiei 2 Politie au desfăşurat o serie de acţiuni comune ce a vizat prevenirea şi combaterea fenomenului de cerşetorie pe raza municipiului Bacău. Scopul a fost  identificarea şi luarea în evidenţă a persoanelor depistate la cerşit pentru prima data, întocmirea fişelor de trimitere în localităţile de domiciliu pentru cei ce provin din alte zone decât municipiul Bacău şi acolo unde se impune, reintegrarea familială sau internarea în centrele de asistenţă specializată.

Cu prilejul acţiunii, au fost depistate un număr de 16 persoane care apelau la mila publică fiind  aplicate 14 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 2100 de lei pentru acte de cersetorie, conform L61/1991 lei. Persoanele depistate la cerşit, care provin din alte localitaţi, au fost conduse la mijloacele de transport în comun pentru deplasarea în localitatea de domiciliu, iar  în cazul persoanelor minore a fost dispusă măsura de sesizare a organelor abilitate, în speţă SPAS şi DGASPC.

(comunicat de presa)

 

 

Olimpia Filip

Olimpia Filip - jurnalist Bacău. A lucrat la Adevărul, Evenimentul Zilei, Tineretul Liber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.