Un nou proiect Comenius la Liceul cu Program Sportiv din Bacău

Un nou proiect antrenează elevii şi profesorii de la Liceul cu Program Sportiv din Bacău într-o serie de activităţi ce stimulează imaginaţia, creativitatea şi interrelaţionarea.

Let’s Meet Under The Spots – Întâlnire sub reflectoare! este un proiect şcolar multilateral Comenius ce a primit din partea Comisiei Europene suma de 24.000 Euro, prin intermediul Programului de Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii (LLP). Proiectul implică şase ţări, cu profesori şi elevi din Turcia (ţară coordonatoare), România, Republica Cehă, Croaţia, Italia, Grecia (ţări partenere).

Născut din nevoia de a dezvolta şi exploata spiritul creativ al elevilor, precum si de a iniţia un dialog intercultural, proiectul îşi propune să dezvolte beneficiarilor direcţi, elevii noştri, competenţele transversale obligatorii în actuala eră a globalizării: comunicarea eficientă în limba maternă şi în limba engleză, ameliorarea competenţelor digitale, egalitatea de şanse, cooperarea multiculturală, etc.

„Ca profesori, credem că este responsabilitatea noastră să le oferim elevilor ocazia de a comunica cu alţi elevi din ţări europene, astfel creându-le un background comun pentru o dezvoltare armonioasă a personalităţii”, susţine profesorul coordonator al proiectului , Ana-Maria Rotaru.

De asemenea, existenţa acestui proiect vine din dorinţa noastră de a stimula plăcerea pentru lectură. Considerăm că elevii noştri nu citesc îndeajuns încât să fie creativi şi expresivi. De aceea, acest proiect  în care elevii şi profesorii vor alege texte din poveştile şi legendele locale, pe care ulterior le vor transforma in reprezentaţii teatrale miniaturale, ne va oferi tuturor şansa să înţelegem că venim din culturi diferite, că propria noastră cultură este o vastă şi inepuizabilă sursă de informare, că ne putem asuma roluri diferite, că ne putem descoperi noi talente şi abilităţi, că empatia ne va ajuta să respectăm alte culturi şi să ne asumăm diferenţele, dar si asemănările.

Exerciţii de scriere creativă, comunicarea în limba maternă şi mai ales în limba engleză, teatrul pedagogic, dezvoltarea inteligenţei kinestezice, colaborarea în grupul şcolar şi internaţional, călătoriile către alte ţări ale Europei sunt atributele ce susţin acest proiect şi vorbesc de la sine.

Prima întâlnire din cadrul proiectului este programată să aibă loc în perioada 14-20 noiembrie a.c. în Turcia, în localitatrea Elazig. Liceul cu Program Sportiv va fi reprezentat de o delegaţie formată din trei profesori (Rotaru Ana Maria, coordonator de proiect, David Ruxandra Diana şi Bibire Mihaela, profesori de limba şi literature română) şi patru elevi, de la clasele liceale (Dinu Anca Simona, Buburuz Irina Mariana, Poruşniuc Andrei Daniel, Caciuc Sergiu Sandrino).

 

 

Olimpia Filip

Olimpia Filip - jurnalist Bacău. A lucrat la Adevărul, Evenimentul Zilei, Tineretul Liber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.