Google+

VIDEO Dinu Damaschin este audiat la sediul DIICOT

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, care acţiona pe raza municipiilor Bucureşti şi Bacău, constituit în scopul săvârşirii infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori, prev. de art. 12 şi art. 13 din Legea nr. 678/2001.

În fapt, se reţine că inculpatul DAMASCHIN DAN CONSTANTIN, 55 de ani, lider al grupării, împreună cu MEREUŢĂ EUGEN MIHAI, 40 de ani şi CIUCĂ CLAUDIU, 35 de ani, au recrutat prin înşelăciune, ameninţare şi violenţă, mai multe părţi vătămate, unele minore,  în scopul exploatării  sexuale a acestora prin obligarea la practicarea prostituţiei.

Activitatea infracţională se desfăşura în imobile situate în zone ultracentrale din capitală, închiriate de către inculpaţi, unde victimele erau obligate să se prostitueze.

Victimele erau alese cu predilecţie din familii cu posibilităţi financiare reduse şi erau atrase cu promisiuni de asigurare a unei cariere în modelling sau televiziune, inculpatul prezentându-se drept o persoană influentă în acest domeniu.

Pentru a menţine controlul asupra victimelor, inculpatul Damaschin Dan Constantin le supunea în mod constant unor acte de violenţă verbală şi fizică şi  pretindea că are calitatea  de  preşedinte al unei organizaţii de apărare a drepturilor omului, pentru a le convinge cu privire la influenţa sa.

La sediul D.I.I.C.O.T. au fost aduse în vederea audierii 10 persoane faţă de care, după audieri, vor fi dispuse măsurile legale în cauză.

Actiunea a fost efectuata cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul BCCO Bacau.
Suportul tehnic si informativ a fost asigurat de SRI si DOS.

(comunicat de presa)

Vom reveni cu amanunte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Personalizari textile

Ora exacta Romania