Google+

Încăierare între drumari şi Primăria Bacău de la deszăpezire

De aproape o lună, deszăpezirea în municipiul Bacău se comandă la telefon. După ce au expirat contractele cu Primăria – spun drumarii, pe 22 ianuarie – și nu au mai fost prelungite, utilajele de deszăpezire sunt scoase în stradă prin comandă telefonică.

Drumarii afirmă că nu au obligația să curețe drumul deoarece între ei și primărie nu mai există niciun contract valabil. Deszăpezirea o fac totuși în tot orașul deoarece sunt singurii care au utilajele necesare.

„Noi nu mai avem niciun contract cu Primăria Bacău. Nu ni s-a mai făcut nicio prelungire a contractelor după ce acestea au expirat, pe 22 ianuarie. Au fost valabile doar două luni. Ieșim în stradă atunci când suntem solicitați. Ne sună doamna Marcu Viorica (n.r. – director al Direcției de Servicii Publice din cadrul Primărie) și ne zice să ieșim să curățăm străzile„, a afirmat Costică Rusu, administratorul Rombet.

Dan Rusu, administratoril Miralex, afirmă că, anul acesta, Primăria a făcut o mare bulibășeală cu licitația pentru deszăpezirea drumurilor.  „Se poate verifica, contractul este expirat și nu avem nicio adresă scrisă venită din partea Primăriei, care să ne convoace pentru deszăpezire. Ca să ții toate utilajele în oraș, trebuie să plătești atâția oameni, să faci forme legale. Nu poți aduce mașinile peste noapte. Acțiunea de deszăpezire trebuia organizată din timp„, a spus Dan Rusu, de la Miralex.

Alături de drumarii care au câștigat licitația a venit și Viorel Rusu care a pus la bătaie utilajele necesare curățării drumurilor. El a fost chemat să intervină, după ce au năvălit zăpezile, deoarece celelalte firme nu făceau față.

Primăria: „Contractele sunt valabile!”

Primăria Bacău spune că drumarii sunt în eroare și că există contracte bine puse la punct. „Contractele sunt valabile până la jumătatea lunii martie, deoarece nu se ia în calcul data semnării lor, adică 22 noiembrie, ci data când au fost convocați pentru prima dată la curățat drumurile. Adică, la jumătatea lui ianuarie”, a declarat Ionuț Tomescu, purtător de cuvânt al Primăriei Bacău. El a mai adăugat că „firma care nu a scos utilajele la deszăpezire în ziua când a primit acest ordin de intervenție nu va primi certificate constatator de bună execuție și nu va mai putea participa la viitoarele licitații, organizate de Primărie„, a mai adăugat Tomescu.

Dan Rusu nu rămâne fără replică în fața acestei acuzații. „Eroare! Nu există așa ceva! În anunțul lor de pe SEAP scrie clar că Primăria vrea contract de deszăpezire valabil până la data de 15 ianuarie. Ei habar nu au! Asta, cu valabilitatea contractului două luni de la prima chemare, e o prostie mare. Și mai e ceva! Aceste chemări făcute de Primărie trebuie confirmate oficial. Așa zice contractul: corespondența, mail, fax, se face în scris, cu confirmare de primire. Teoretic, până acum, eu nu am primit nicio comandă„, a mai spus Dan Rusu.

Costurile deszăpezirii sunt necunoscute

Pentru iarna aceasta, Primăria Bacău și-a propus să cheltuie pentru deszăpezirea drumurilor din municipiu puțin peste 500.000 de lei. Infim față de anul trecut, când municipalitatea a pus la bătaie nu mai puțin de 1,8 milioane de lei, deși zăpada a fost cu țârâita.

La sfârșitul anului trecut, Primăria a scos la licitație serviciile de deszăpezire și trei firme au fost câștigătoare pe cele 22 de loturi în care a fost împărțit municipiul. Problemele pe străzile din oraș au început după ce – spun drumarii – au expirat contractele dintre Primărie și ei, adică pe 22 ianuarie.

Ghinion, exact după această dată au năvălit zăpezile și drumurile au devenit impracticabile în câteva ore.

În acest moment nu se cunosc costurile finale ale deszăpezirii din acest an în municipiul Bacău, deoarece pe drumuri încă se mai lucrează.

One Comments

  1. SC Miralex SRL firma de hoti!! spune:

    Dan Rusu hot de utilaje si vânzător de utilaje furate!!! Sper sa ––– toată familia de săracii ce sunteti!!! La puscarie cu voi…mult nu mai dureaza pana iti crapă unul capul domnule Rus sau ajungi in puscarie…mult noroc la mititica!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Personalizari textile

Ora exacta Romania