Istoria negrilor americani, la CCD Bacău

Casa Corpului Didactic “Grigore Tabacaru” Bacău şi Centrul Regional de Resurse pentru Educaţia Civică Bacău, au organizat marţi, 28 februarie 2012, workshop-ul cu tema “Black History Month”.

Activitatea a fost iniţiată de prof. Adriana Călugăru, de la Colegiului Naţional „Ferdinand I” Bacău, de prof. Lucica Ciupercă, coordonatoarea Centrului Regional de Resurse pentru Educaţia Civică Bacău şi de Oana Jianu, coordonatoarea Centrului „American Corner Bacău”.

La activitate, care s-a desfăşurat la Centrul „American Corner Bacău”, au participat 24 de elevi, de la colegiul amintit.

Cu această ocazie a fost proiectat filmul documentar „Freedom Riders”, ce abordează problema discriminării negrilor din S.U.A., violenţa împotriva activiştilor care luptau pentru drepturi civile şi politice, dar şi curajul militanţilor afro-americani, implicaţi în mişcarea socială pentru obţinerea acestor drepturi.

După vizionare au fost evocate personalităţi, precum: Rosa Parks, Martin Luther King Jr., Mary McLeod Bethune, Cesar Chavez, Fred Korematsu, Wilma Mankiller, care s-au remarcat ca lideri în lupta pentru drepturi civile.

Discuţiile vor continua, în aceeaşi notă, miercuri, 29.02.2012, la acestea participând, de asemenea în cadrul unui workshop, alţi 30 de elevi ai Colegiului Naţional „Ferdinand I” Bacău,  îndrumaţi de acestă dată, de prof. Cristina Frânculescu.

Centrul „American Corner Bacău” a pregătit în holul instituţiei şi o expoziţie de carte, având ca tematică personalităţi afro-americane, precum şi o serie de materiale informative şi pliante, care vor fi distribuite gratuit celor interesaţi.

„Activitatea este ocazionată de sărbătorirea Lunii Istoriei Afro-Americanilor, celebrată anual în Statele Unite, în luna februarie.

Credem că participarea tinerilor elevi, dar şi a profesorilor, la aceste workshop-uri, contribuie la o mai bună cunoaştere a problematicii puse în discuţie.”, ne-a informat prof. Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacău.

Olimpia Filip

Olimpia Filip - jurnalist Bacău. A lucrat la Adevărul, Evenimentul Zilei, Tineretul Liber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.