Google+

5% din salariu pentru medicii vinovaţi de moartea fetiţei muşcate de un câine

Viaţa micuţei Denisa Nicoleta Varga valorează în ochii Comisiei de Disciplină a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău doar 5% dintr-o leafă de medic.

Aceasta este pedeapsa pe care o merită Carolina Moisei, medic de Urgenţe, Petru Papuc, specialist în Chirurgie Infantilă şi oftalmologul Costică Mocanu, care nu au recomandat vaccinarea antirabică cu toate că mama copilei le-a spus că micuţa a fost muşcată de un câine comunitar.

La baza deciziei au stat notele explicative date de cei trei medici, Regulamentul de organizare şi funcţionare al SJU, Regulamentul intern al instituţiei şi referatul Comisiei de Disciplină din cadrul spitalului din data de 05.03.2012 prin care se constată neîndeplinirea atribuţiilor prevăzute în fişa postului„, a declarat Mirela Romaneţ, purtător de cuvânt al SJU Bacău.

Sancţiunile decise de conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău au în vedere latura administrativă a activităţii desfăşurate de cei trei medici. Potrivit legii, Colegiul Medicilor este singurul organism care ar putea decide o eventuală sancţionare profesională a acestora”, a mai adăugat Romaneţ.

Educatoarea şi mama fetiţei, şocate de decizie

Valentina Soare, educatoarea fetiţei, este uluită de decizia dată de conducerea spitalului din Bacău. „Asta e România noastră! Decizia luată de medici este de-a dreptul absurdă. Dacă vreun copil se lovea la grădiniţă, cred că îmi desfăceau contractul de muncă. Dacă murea vreun copil, cred că făceam puşcărie„, a afirmat educatoarea Denisei.

Şi mama copilei, Irina Varga, este şocată de deciziei. „A murit un copil şi lor nici nu le pasă. A mai fost un caz la noi în comună când un copil a fost zgâriat şi muşcat de o pisică şi medicii din Bacău i-au făcut doar vaccinul antitetanos„, a afirmat mama fetiţei.

Ancheta la Colegiul Medicilor poate să dureze şi un an”

Conducerea Colegiului Medicilor din Bacău afirmă că va începe o anchetă în acest caz. „Am început o anchetă catre nu ştim cât va dura. Poate şi un an„, a declarat Antoaneta Stângă, preşedinta Colegiului Medicilor din Bacău. Anul trecut au fost depuse la Colegiu 27 de reclamaţii cu acuzaţii de malpraxis şi niciunui medic nu i s-a ridicat dreptul la liberă practică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Personalizari textile

Ora exacta Romania