Microbuz cu numere de Harghita, atacat cu pietre în Bacău

Un microbuz din în care se aflau aproximativ 20 de atleți cu vârste între 8 și 12 ani din județul Harghita a fost atacat cu pietre după un concurs care tocmai se încheiase la Sala de Atletism din Bacău.

Totul s-a întâmplat pe 10 martie, chiar în centrul orașului, când un grup de 15 suporteri ai echipei de handbal Știința Municipal Dedeman Bacău au confundat microbuzul micuților atleți din Harghita cu cel al sportivilor de la HC Odorhei.

Atât meciul de handbal dintre Știința Bacău și HC Odorhei, cât și concursul de atletism la care au participat și copii din Harghita au avut loc în același timp.

Supărați că văd în fața ochilor număr de mașină înmatriculat în Harghita – susțin părinții micuților atleților – huliganii din Bacău au aruncat într-un geam al mașinii cu o pungă plină cu bolovani. Puțin a lipsit ca sportivii din mașină să nu fie răniți. Antrenorii au decis să demareze în trombă și au refuzat să sesizeze poliția.

Levente Kovács, tatăl a doi atleți care erau în microbuz, a povestit tot calvarul de sâmbătă. „După terminarea mesei, copiii au urcat în microbuz. În drumul parcurs de la restaurant până la hotelul unde erau cazați au întâlnit un grup de circa 15 inși care, cum se vedea din microbuz, erau în stare de ebrietate și scandau niște lozinci împotriva handbaliștilor și au aratat lucruri obscene către microbuz. Probabil ei au crezut că sunt suporteri ai echipei din Odorhei, și nu au mai ținut cont de un lucru evident care se vedea din afară: că microbuzul era plin cu copii. Îi era de ajuns că microbuzul avea numar de înmatriculare din Harghita„, a afirmat Kovács.

Geamul s-a spart cu un zgomot mare și fetele care stăteau lângă geam s-au speriat. Cea care era lângă geam are 8 ani. Vă dați seama  prin ce a trecut? Dar de fapt toți s-au speriat. Unul dintre antrenori a luat hotărârea ca microbuzul să nu se oprească pentru că el a considerat că e mai bine pentru siguranța grupului. S-au dus la hotel și cum au luat bagajele imediat au părăsit orașul Bacău„, a mai adăugat tatăl sportivilor.

Conducerea Poliției din Bacău confirmă că nu s-a primit nicio sesizare din partea vreunui sportiv, părinte sau antrenor și, prin urmare, nu există vreo anchetă în desfășurare.

Olimpia Filip

Olimpia Filip - jurnalist Bacău. A lucrat la Adevărul, Evenimentul Zilei, Tineretul Liber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.