Google+

Revoltă / Sute de localnici din Nicolae Bălcescu au blocat drumul spre Bacău

Câteva sute de localnici din comuna Nicolae Bălcescu au blocat drumul spre Bacău. Motivul este că autobuzele firmei Grup Atyc din Târgovişte nu mai vin în staţii deloc sau întârzie. Supărarea oamenilor a atins cote maxime azi, când societatea a refuzat să le elibereze abonamente de transport în comun. Majoritatea beneficiarilor sunt navetişti care lucrează în Bacău, sau elevi care învaţă în şcolile din municipiu.

„E nebunie generală. Societatea de transport din Târgovişte nu are  nici acte, nici licenţă, nu au nimic. Eu, ca Primărie, sunt doar spectator. Licitaţia s-a ţinut la Bucureşti, iar contractul este semnat cu Consiliul Judeţean. Noi, ca Primărie, nu putem lua nicio decizie”, a declarat Anton Şiler, primarul din Nicolae Bălcescu. El a mai adăugat că „problemele au început de acum trei ani şi la douar două săptămâni de când eu am fost investit primar am început să fac sesizări peste tot în care spuneam toate aceste nereguli. Am trimis petiţii la Consiliul Judeţean, Prefectură, Ministerul Transporturilor, Ministerul de Interne ba chiar şi la Primul Ministru. Nu s-a întâmplat nimic”.

Dragoș Benea, președintele Consiliului Județean Bacău afirmă că știe de mai mult timp despre neregurile cu firma de transport din Târgoviște și că din martie 2010 se judecă cu aceștia ca să anuleze contractul. ”E o mare prostie ce se întâmplă! Bucureștiul face licitația și Consiliul Județean trebuie să umble prin instanțe ca să anuleze contractul. Păi trebuia ca noi să facem licitația și noi să ne asumăm tot ceea ce se întâmplă pe urmă. Primesc reclamații de la oameni de prin 2009. E declarat un război deschis cu această firmă în care sunt băgați șefii de la ARR Central și cei de la Ministerul Transporturilor. De multă vreme eu zic asta, nu de de ieri, de azi! Oricâte reclamații și sesizări au fost făcute, firma transportatoare au avut susținere mare la București”, a declarat președintele CJ Bacău.

One Comments

  1. Mircea Berinde spune:

    „Bucureștiul face licitația” , „firma transportatoare au avut susținere mare la București”

    Nume, vrem nume! Fara nume e totul apa de ploaie! Cine de la Bucuresti, ca doar nu tot orasul… … …

    Niste nume / semnaturi de pe actele alea, de pe la ce partid sint s.a.m.d. ??? ??? ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Personalizari textile

Ora exacta Romania