A sunat clopoţelul la Colegiul Tehnic „D. Ghika” Comăneşti

Într-o atmosferă plăcută de toamnă, Colegiul Tehnic „D. Ghika” Comăneşti şi-a redeschis porţile, ca în fiecare an, pentru a-i primi pe cei peste 1500 de elevi care învaţă aici. Păşind timizi sau exuberanţi, boboci şi absolvenţi, liceeni de la clasele a X-a, a XI-a şi a XII-a, cu toţii s-au adunat veseli în curtea liceului, dovedind că şcoala reprezintă pentru ei acel spaţiu matrice la care te întorci întotdeauna cu mare bucurie, cu sufletul deschis.

Festivitatea începutului de an şcolar 2012-2013 a debutat cu alocuţiunea doamnei directoare Mariana LUCAŞ, care le-a urat elevilor bun venit la şcoală şi a nominalizat invitaţii prezenţi la ceremonie: primarul oraşului, ec. Viorel MIRON, Agent Şef Dumitru Doboş, Agent Principal Cristian Antohe şi Inspectorul teritorial, profesor Florin Cozma.

Intonarea imnului patriei a constituit un moment de adevărată solemnitate, fiind urmat de binecuvântarea preotului Adrian Ţuglea, care a rostit „Tatăl nostru”, reamintindu-ne că Dumnezeu veghează asupra noastră, a tuturor şi ne luminează paşii în drumul spre cunoaştere. Primarul oraşului, ec. Viorel MIRON, le-a ţinut elevilor un discurs încurajator, făcând dovada că autorităţile locale sunt alături de generaţia tânără şi se implică activ în bunul mers al activităţilor şcolii. De asemenea, reprezentanţii Poliţiei de Proximitate Comăneşti le-a reamintit liceenilor că ei vor veghea şi în acest an şcolar la siguranţa şi protecţia lor.

Potrivit unei îndelungate tradiţii, la Colegiul Tehnic „Dimitrie Ghika” Comăneşti premierea elevilor are loc la început de an şcolar, având menirea de a-i încuraja pe aceştia să obţină rezultate măcar la fel de bune ca în anul precedent. În ropote de aplauze, doamnele directoare adjuncte, Simona STOICA şi Petriţa BÎLBÎIE, au evidenţiat elevii care s-au remarcat la olimpiade şi concursuri şcolare, dar şi premianţii fiecărei clase.

Sub semnul devizei Labor omnia, vincit improbus, munca susţinută înnobilează activitatea dascălilor şi elevilor deopotrivă, astfel încât absolvenţii acestui colegiu se pot mândri cu nivelul de cunoştinţe acumulat pe parcursul celor patru ani de liceu. Rezultatele bune de la bacalaureat şi admiterea la facultate dovedesc an de an calitatea învăţământului comăneştean. Astfel, noul an şcolar a început şi o nouă generaţie a venit pe băncile şcolii, în deplin acord cu scurgerea necontenită a timpului.

Prof. Silvia MUNTEANU, Prof. Iuliana OICĂ

Înainte!

ziarul inainte editie de bacau. stiri, anchete, reportaje din Bacau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.