VIDEO Primul film color din istorie, prezentat în premieră

Primul film color din istoria omenirii, conceput de către un fotograf britanic, a fost prezentat publicului, conform Mediafax.

Deşi are peste 100 de ani vechime, pelicula este de o valoare incontestabilă.
Prima peliculă color din istoria omenirii a fost realizată de fotograful englez Edward Turner.

Acesta a găsit o metodă relativ simplă de a compune imagini color cu ajutorul unor filtre de culoare roşie, albastră şi verde pe negative alb-negru, pentru a da impresia de culoare, relatează CNN.

Imaginile color datează din anul 1902 şi au fost realizate de fotograful britanic cu 30 de ani înaintea apariţiei filmului color în cinematografe. Edward Turner a captat multiple imagini cu copiii săi, traficul din Londra din aceea vreme şi animalul său de companie, un papagal.

Filmul lui Turner a fost donat Muzeului de Ştiinţă din Marea Britanie în 1937, dar abia acum a putut fi prezentat publicului.
Deşi Edward Turner a încercat să lege imaginile astfel încât să obţină un film fluid nu a reuşit, capturile video ieşind întotdeauna înceţoşate. Turner nu a apucat să îşi vadă munca completă deoarece a murit la un an după filmări.

Cercetătorii de la Muzeul Media din Marea Britanie au avut nevoie de aproximativ 200 de ore pentru a digitaliza imaginile surprinse de Edward Turner.

Înainte!

ziarul inainte editie de bacau. stiri, anchete, reportaje din Bacau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.