Lansare de carte | „Legende urbane” de Alin Leancă

Alin Leancă, ziarist în presa locală până acum trei ani, a debutat în postura de culegător și comentator al legendelor urbane din județul Bacău.

Volumul său intitulat „Legende urbane” este dovada clară că miturile au circulat și circulă în continuare nu doar la sat, ci și în orașele țării.

Lucrarea poate fi o lectură plăcută pentru cititorii care nu au studii în domeniul sociologiei, dar poate reprezenta și un instrument de evaluare a comunității a preocupărilor și aspirațiilor oamenilor.

“Cartea aceasta este împlinirea unui vis. Acela de a prezenta oamenilor un fenomen pe care eu îl consider extraordinar. Unii le zic zvonuri, alții povești la gura sobei, Oricum s-ar numi, de fapt este vorba de folclor. Folclor de oraș…”, a explicat Alin Leancă.

A fost sprijinit în realizarea lucrării de către: Editura Vicovia (Viorel Cucu), scriitorul și istoricul Eugen Șendrea și nu în ultimul rând de Conf. Univ. Dr. Adrian Netedu.

[box border=”full”]Alin Leancă – licențiat in Sociologie din anul 2008 la Universitatea “Al I Cuza”, Iași. Ca jurnalist, a obținut un premiu pentru impact social cu un articol publicat în “Ziarul de Bacău” în anul 2007. În același an, a mai avut și o colaborare cu Televiziunea Germană Publică “ARD”.[/box]

Olimpia Filip

Olimpia Filip - jurnalist Bacău. A lucrat la Adevărul, Evenimentul Zilei, Tineretul Liber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.