163 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu

eminescu 2013 6S-au împlinit 163 de ani de la naşterea marelui poet Mihai Eminescu. Autorităţile din Chisinau  au organizat mai multe festivităţi pentru a sărbători ziua de naştere a geniului literaturii române.

Acestea au început la ora 9:00, în Grădina publică Ştefan cel Mare, pe Aleea Clasicilor. Printre cei care au depus flori la bustul poetului s-au numărat preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, premierul Vlad Filat, ambasadorul Romaniei, Excelenta SA Marius Lăzurcă, Nina Vartic si o delegatie de simpli bacauani.

După depunerile de flori  si luarile de cuvant a urmat un spectacol literar-artistic „Pururi tânăr, înfăşurat în manta-mi…”.Cei prezenti au apreciat gestul bacauanilor ce au donat cu gegerozitate150 de efigii cu chipul poetului realizate de gravorul Gabi Biro Bălan, 100 de exemplare a volumului ,,Poesii” editie anastatica si 500 de exemplare din brosura ,,Mustul care fierbe” a lui Octavian Goga, realizate de editura Vicovia – Bacau.

Am consemnat declaratia ambasadorului Romaniei, Excelenta SA Marius Lăzurc, despre gestul bacauanilor: ,,Este ceva firesc, este un gest meritoriu care trebuie urmat si de alte municipalitati. Este ceva facut de NOI PENTRU NOI” (Florin Filioreanu, corespondent de presa SRR).

Înainte!

ziarul inainte editie de bacau. stiri, anchete, reportaje din Bacau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.