Google+

Percheziţii pentru destructurarea unei reţele de escroci, coordonată din Penitenciar

Poliţiştii fac cercetări cu privire la 20 de persoane ce au înşelat, prin telefon, mai mulţi băcăuani, cu sume de bani între 2.000 şi 5.000 de euro.

Părţile vătămate au fost contactate telefonic de către persoane care s-au dat drept membri ai familiei sau apropiaţi ai acestora şi care susţineau că au fost implicate în accidente rutiere şi au nevoie de sume de bani pentru a soluţiona această problemă.

Poliţiştii au efectuat percheziţii inclusiv într-un penitenciar din ţară, în care se aflau în detenţie două dintre persoanele suspectate de săvârşirea acestor infracţiuni.

Au fost identificate şi ridicate în vederea cercetărilor opt telefoane mobile şi cartele reîncărcabile, achiziţionate ilicit şi deţinute fără drept, a declarat Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău.

Totodată, oamenii legii au percheziţionat locuinţa soţiei unuia dintre suspecţi, unde poliţiştii au identificat şi ridicat sume de bani şi aparatură electronică, în valoare totală de aproximativ 20.000 de lei, cu privire la care există suspiciunea că provin din comiterea unor infracţiuni.

Cazul este investigat de poliţiştii de investigaţii criminale din Moineşti, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Moineşti, cu sprijinul de specialitate al ofiţerilor D.I.P.I..

Cercetările continuă în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi documentării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor, a mai adăugat Narcisa Butnaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Personalizari textile

Ora exacta Romania