FOTOGALERIE VIDEO Dumitru Sechelariu, condus pe ultimul drum de mii de băcăuani

4

Mii de oameni cu flori în mâini au umplut străzile, trotuarele, balcoanele blocurilor, chiar şi acoperişurile caselor, în dorinţa de a-l vedea pentru ultima oară pe Dumitru Sechelariu. Timp de patru ore, în oraş, s-a circulat numai bară la bară, iar poliţiştii de la Rutieră au deviat traseele din Centru pe rute ocolitoare.

Încă de la primele ore ale dimineţii, pe strada unde a locuit Sechelariu, maşinile care treceau purtau în geam tabloul fostului edil, din perioada 1996-2004. Sub fiecare poză stăteau scrise vorbele sale: „Mi-am împlinit destinul. Sunt mândru de ceea ce am realizat!”.

Sute de coroane şi mii de buchete de flori îmbrăcau sarcofagul în care se afla trupul neînsufleţit.

Băcăuanii adunaţi la înmormântare îşi aminteau cu toţii despre multele întâmplări care-l aveau pe ex-primarul oraşului în rolul principal. Mulţi dintre ei au plâns, alţii au stat doar cu privirile în jos. Cu toţii au spus, însă, chiar şi din vârful buzelor, „Dumnezeu să îl ierte!”.

„Nimeni nu ieşea din biroul lui Sechelariu cu mâna goală. Stătea cu cărămida de bani în sertar şi le dădea la toţi cei care îi treceau pragul. Era inimos. Spunea că plăcerea lui este să dăruiască”, a mărturisit Maria Neculce, o băcăuancă în vârstă de 60 de ani.

Şi foştii sportivi ai oraşului şi l-au amintit, ieri, pe Sechelariu, cel care a adus echipa de fotbal locală în Liga 1. „Eu l-am cunoscut ca om. Ca un mare om. Îşi lua farfuria din faţă şi mi-o punea mie. Nu mă lăsa să mă duc la antrenamente flămând”, a povestit Cornel Cernat, antrenor de tenis.

Cel care a făcut spectacol la înmormântare, citând din Biblie, a fost Gigi Becali, fost bun prieten cu Sechelariu. Becali n-a ezitat să răspundă oricărui om care l-a provocat la discuţii şi s-a fotografiat cu sute de băcăuani, care s-au adunat în jurul lui.

Aproximativ 800 de băcăuani s-au înghesuit la praznicul de după înmormântare, care a avut loc la un restaurant din centrul oraşului. Aceștia au fost ţinuţi în frâu de jandarmi.


Olimpia Filip

Olimpia Filip - jurnalist Bacău. A lucrat la Adevărul, Evenimentul Zilei, Tineretul Liber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *