UPDATE Elicopter militar prăbuşit în judeţul Bacău

elicopterUPDATE

Maistrul militar cls. a III-a Laurenţiu Chiru şi plutonierul Vasile Manolache şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic produs joi, 7 martie, în judeţul Bacău.

Maistrul militar Laurenţiu Chiru, în vârstă de 33 de ani, necăsătorit, avea funcţia de mecanic de bord. Plutonierul Vasile Manolache, în vârstă de 37 de ani, căsătorit, un copil, avea funcţia de sanitar militar.

În acelaşi eveniment au fost răniţi locotenent-comandorul Petru Pricop-pilot, căpitanul Cătălin Balmuş-pilot şi caporalul cls. a III-a Doru Nănescu-paramedic. Militarii răniţi au fost transportaţi cu o aeronavă militară C-27 J Spartan la Bucureşti pentru tratament de specialitate.

Două persoane şi-au pierdut viaţa în accident. Trei persoane sunt rănite.

Conform unui comunicat emis de MApN, elicopterul Puma Socat, aparţinând Forţelor Aeriene Române, s-a prăbuşit în timpul executării unui zbor în formaţie. O comisie din cadrul Statului Major al Forţelor Aeriene va cerceta circumstanţele în care s-a produs tragedia din judeţul Bacău.

Un elicopter militar s-a prăbuşit în urmă cu câteva minute în localitatea băcăuană Filipeşti.

Primele date indică un număr de trei victime.

Mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău sunt în drum spre locul accidentului. Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al ISU, aflat în drum spre Filipeşti, a declarat: „Nu ştiu deocamdată dacă elicopterul s-a prăbuşit sau este vorba despre o aterizare forţată din cauza unei defecţiuni tehnice“.

Vom reveni cu amănunte.

Olimpia Filip

Olimpia Filip - jurnalist Bacău. A lucrat la Adevărul, Evenimentul Zilei, Tineretul Liber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *