Dispozitiv care te scapă de foame

Cercetători de la Imperial College din Londra au creat un dispozitiv electronic, care analizează mesajele emise de stomac pe parcursul zilei şi le transformă în semnale electrice pentru a întări senzaţia de saţietate la nivelul creierului, informează lefigaro.fr.

Unul dintre aceşti cercetători, profesorul Chris Taumazou, expert în noile tehnologii, a creat primul implant cochlear pentru a restabili auzul, dar şi un pancreas artificial pentru diabeticii de tipul 1. Graţie acestor reuşite, European Research Council a investit 7 milioane de euro în noul proiect al profesorului Chris Taumazou.

Cercetătorii britanici au precizat că este vorba de un implant „inteligent” care poate să înregistreze şi să analizeze semnalele chimice şi electrice provenind de la stomac la nivelul nervului vag. Acesta din urmă face legătura între sistemul digestiv şi creier. El controlează în mod inconştient eliberarea de hormoni digestivi, contracţiile peretelui intestinal şi senzaţia de saţietate.

„Obiectivul nostru a constat în a fixa pe nervul vag o serie de electrozi legaţi la un senzor pentru a înregistra semnalele emise. Procedura se face la nivelul abdomenului prin coelioscopie, o metodă chirurgicală puţin invazivă. Atunci când pacientul se hrăneşte, dispozitivul va recunoaşte semnalele specifice şi va provoca o stimulare a nervului vag pentru a întări senzaţia de saţietate şi să limiteze astfel cantitatea de alimente îngurgitate”, au explicat creatorii dispozitivului.

Noul dispozitiv denumit denumit „i2MOVE” întăreşte senzaţiile naturale. „Aici nu mai este vorba de «a înşela» creierul creând artificial o senzaţie de saţietate permanentă, ci este vorba de a detecta această saţietate şi apoi de a o amplifica la nivelul creierului”, precizează creatorii noului senzor. Ei vor lansa primele teste pe animale. Cercetătorii britanici spun că vor începe primele teste pe oameni peste trei ani.

Înainte!

ziarul inainte editie de bacau. stiri, anchete, reportaje din Bacau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *