Google+

Hacker care a spart 50.000 de conturi, arestat în Bacău

hackeriPoliţiştii din cadrul B.C.C.O. Bacău şi B.C.C.O. Iaşi, sub coordonarea D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Bacău, au probat activitatea infracţională a unui tânăr de 19 ani, din judeţul Iaşi, cercetat sub aspectul săvârşirii de infracţiuni privind prevenirea şi combaterea criminalităţii informatice.

Suspectul, în perioada 2011-2013, a accesat neautorizat mai multe conturi de utilizatori ai unor site-uri, precum şi sisteme informatice aparţinând unor instituţii publice.

Din cercetările efectuate a reieşit că cel în cauză a adaptat şi configurat un program informatic tip key-logger, prin intermediul căruia erau sustrase datele de conectare ale utilizatorilor. Aceste date erau folosite, ulterior, pentru accesarea neautorizată a conturilor legitime ale utilizatorilor, inclusiv în scopul obţinerii de foloase materiale, precum şi la modificarea de date, restricţionând accesul titularilor, a declarat Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău.

În acest mod, suspectul a obţinut peste 50.000 de conturi de utilizator ale unor persoane fizice şi juridice, sau ale unor instituţii publice. Pentru a induce în eroare victimele, acesta a disimulat programul informatic sub diferite forme şi denumiri şi l-a pus la dispoziţie pe internet, promovându-l pe site-uri publice şi de socializare.

În urma probatoriului administrat în cauză, Judecătoria Bacău a dispus, la data de 11 aprilie a.c., arestarea preventivă a tânărului, pentru o perioadă de 29 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Personalizari textile

Ora exacta Romania