Spărgătorii de nuci, în atenția polițiștilor băcăuani

Un bărbat din comuna Caşin, judeţul Bacău, este cercetat pentru evaziune fiscală şi muncă la negru, după ce poliţiştii au identificat la locuinţa sa 22 de persoane care munceau fără documente legale la prelucrarea nucilor, în scopul comercializării.

Aproximativ două tone de miez de nucă şi peste şase tone de nuci au fost identificate şi ridicate în vederea confiscării.

Poliţiştii de investigarea fraudelor din Bacău, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, comisari ai Gărzii Financiare Bacău şi inspectori ITM Bacău au desfăşurat, la data de 3 aprilie a.c., o acţiune pe linia combaterii evaziunii fiscale.

Astfel, în baza autorizaţiei emise de Judecătoria Oneşti, poliţiştii au efectuat o percheziţie la domiciliul unui bărbat din comuna Caşin, judeţul Bacău.

 Poliţiştii au identificat şi ridicat în vederea confiscării 1.960 de kg de miez de nucă şi 6.230 de kg de nuci, în valoare totală de 101.100 de lei, precum şi 4.020 de lei, provenită din comercializarea ilegală a miezului de nucă. Totodată, au fost identificate 22 de persoane care lucrau fără documente legale la prelucrarea nucilor. În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări faţă de bărbat, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi muncă la negru, au declarat reprezentanții IPJ Bacău.

Înainte!

ziarul inainte editie de bacau. stiri, anchete, reportaje din Bacau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *