Google+

Medicul Elena Munteanu, cinci ani de închisoare şi interzicerea dreptului de a mai profesa

medic elena munteanuDecizia aparține Tribunalului Bacău care o consideră vinovată pentru mai multe fapte de corupție. Elena Munteanu, şefa Comisiei de evaluare a gradului de handicap pentru copii, va sta după gratii cinci ani și jumătate şi nu mai poate profesa ca medic.

Este vorba despre luare de mită, trafic de influentă, dare de mită și exercitarea, fără drept, a profesiei de farmacist. În urmă cu mai bine de șase luni, din cabinetul medicului Elena Munteanu, oamenii legii au ridicat un camion plin de medicamente, cele mai multe vitamine, venite gratuit printr-o fundație și pe care le comercializa la prețuri inventate de ea.

Cele mai multe medicamente din cele ridicate de anchetatori din cabinet erau expirate şi vândute la bucată, pentru ca pacienţii să nu vadă pe etichetă data când au fost fabricate.

Totodată, ea cerea diverse sume de bani de la părinți pentru a da copiilor cu diferite probleme, grad de handicap, iar apoi, pentru menținerea lui.

În acelasi dosar au mai fost condamnați alti șase inculpați, printre care și doctorul Costel Salbatecu, șeful Comsiei  de evaluare a gradului de handicap pentru adulți. El a primit doi ani de închisoare pentru luare de mită, însă pedeapsa i-a fost suspendată.

Elena Munteanu este soția șefului Finantelor Publice din Bacău.

2 Comments

  1. Olimpia Filip, un jurnalist talentat, un adevarat profesionist!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Personalizari textile

Ora exacta Romania