Google+

Va continua să plouă în judeţul Bacău

În urma precipitațiilor abundente căzute între orele 14.50 – 15.30, în cursul zilei de miercuri, 5 iunie 2013, în zona Podu Turcului – Motoșeni, s-au înregistrat cantități de apă de 25 l/mp care au cauzat creșterea însemnată a debitului pârâului Pereschiv și scurgeri de pe versanți.

Din cauza șanțurilor și podețelor colmatate cu aluviuni, în satul Fântânele din comuna Motoșeni, au fost afectate un pod, cca 25 km de drumuri comunale, au fost inundate 5 anexe gospodărești și cca 10 ha teren agricol.

Conform informării Centrului Meteorologic Regional Moldova, în perioada 06.06.2013, ora 09.00 – 07.06.2013, ora 09.00, vremea va fi instabilă în judeţul Bacău, cu cer noros. Pe spații extinse, se vor semnala averse, descărcări electrice și, izolat, grindină. Local, cantitățile de apă vor atinge și depăși 25 l/mp.

De asemenea, Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că din după-amiaza zilei de joi 6 iunie, până în seara zilei de vineri 7 iunie, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată în Moldova, inclusiv judeţul Bacău, zona Carpaţilor Orientali, nordul Dobrogei şi al Munteniei. În aceste regiuni se vor semnala averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător cu aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25…30 l/mp şi izolat 50 l/mp.

Manifestări ale instabilităţii atmosferice vor fi până la sfârşitul săptămânii, cu precădere în zonele de munte şi în regiunile estice, sudice şi centrale, însă pe arii şi intervale de timp mai restrânse, anunţă ANM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Personalizari textile

Ora exacta Romania