„Ora Pământului”, cel mai mare eveniment despre mediu şi pentru mediu

Hands on a globeSâmbătă, 29 martie , are loc cel mai amplu eveniment despre mediu și pentru mediu, sărbătorit anual la nivel mondial. Acesta este marcat de stingerea pentru o oră ( între 20,30 — 21,30) a luminilor care nu sunt esențiale funcționării și deconectarea echipamentelor electronice aflate în stand-by.

Earth Hour (Ora Pământului) este cea mai mare manifestare voluntară de mediu din istorie şi se sărbătorește în România din anul 2009, iar la nivel internațional din 2007, când Australia a organizat prima ediție a acestui eveniment în orașul Sydney. În prezent, Earth Hour coalizează o comunitate globală de peste 2 miliarde de oameni.

13 orașe ( București, Craiova, Panciu, Adjud, Baia Mare, Bistrița, Botoșani, Brăila, Râmnicu Vâlcea, Salonta, Satu Mare, Sighișoara și Tulcea) s-au înscris anul acesta în Competiția pentru Capitala Earth Hour, organizată de WWF-România, în cadrul campaniei anuale oficiale Earth Hour (Ora Pământului).

Orașele vor organiza luna aceasta, în cadrul concursului, diverse evenimente și acțiuni care să aducă în atenția comunității locale problemele de mediu și lucrurile ce pot fi făcute pentru a construi un viitor mai durabil.

Şi băcăuanii sunt aşteptaţi în fața Casei de Cultură din Bacău, pentru a lua parte la ,,Ora Pământului’’. Asociația Liga Studențească din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, în parteneriat cu Universitatea  „Vasile Alecsandri” din Bacău și Asociația Iubim Natura vor organiza activități tematice menite şi să tragă un semnal de alarmă asupra consumului irațional de energie.

Toți doritorii sunt invitați alături de organizatori, să participe la eveniment, să învețe a proteja mediul și să conștientizeze cât de prețios este aerul ce îl respirăm împreună cu Pământul.

Înainte!

ziarul inainte editie de bacau. stiri, anchete, reportaje din Bacau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.