Un nou operator aerian low cost în România. Preţuri unice pentru rutele interne

Companiile consacrate pe piața zborurilor low cost din România, precum Wizz Air, Blue Air sau Easy Jet au un nou concurent, Fly Romania.

Ten Airways, o companie aeriană cu capital românesc, care și-a început activitatea în 2010, a ieșit pe piață cu Fly Romania, operatorul low-cost care va efectua zboruri de linie interne și internaționale, începând din 15 mai 2014.

Până în prezent, Ten Airways a funcționat în sistem charter și wet lease, ceea ce presupune închirierea aeronavei cu tot cu echipaj și celelalte servicii pentru a opera în numele unei alte companii.

Printre clienții Ten Airways se numără Blue Air, Air Moldova, Aegean Airlines, Roya Maroc, Air Mediterrannee  sau Blue Panorama, în sistem wet lease, respectiv Perfect Tour și Paralela 45 în sistem charter. Noul operator low-cost de pe piața din România va desfășura mai multe curse interne, acoperind în același timp mai multe destinații din Italia, Spania, Germania și Turcia.

Astfel, celor trei aeroporturi din România, Aeroportul Internațional Henri Coandă din Otopeni, Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara și Aeroportul Delta Dunării din Tulcea, li se adaugă alte șase destinații din Italia, Spania, Germania și Turcia pe care vor ateriza aeronavele Fly Romania.

“Pentru început, vom lansa mai multe rute care vor acoperi atât destinații clasice cu o cerere bine determinată, cum e București – Timișoara, unde propunem un tarif unic, de 69,90 euro, cât și destinații inedite sau sezoniere, cum va fi cursa București – Antalya, operațională din iunie. În viitor, intenționăm să extindem rutele și purtăm deja discuții avansate cu mai multe aeroporturi pentru a putea deservi noi destinații, atât interne, cât și internaționale”, a declarat Cătălin Buțu, director general Ten Airways.

Zborurile pe ruta Timișoara – București vor avea o frecvență zilnică exceptând sâmbăta, iar Tulcea – București de trei ori pe săptămână.

Zborurile internaționale

Rutele internaționale vor fi acoperite după cum urmează astfel: Bergamo cu două zboruri pe săptămână din Tulcea, Verona cu trei zboruri săptămânale din Timișoara și București, Genova cu trei zboruri săptămânale din București, Barcelona cu trei curse săptămânale din București, Frankfurt, cu trei zboruri săptămânale din București și unul din Tulcea și Antalya cu o cursă săptămânală din București începând din luna iunie.

Pentru rutele interne, tarifele vor fi unice, respectiv 69,90 euro/zbor pentru București – Timișoara și 49,90 euro/zbor pentru București – Tulcea, în vreme ce pe rutele internaționale, prețurile pornesc de la 29,90 de euro/zbor.

În aceste tarife este inclusă o gamă largă de servicii, dintre care transportul unui bagaj de cabină de maximum 7 kg și a unui de cală de cel mult 20 kg, dar și servicii de catering la bord. Zborurile vor fi operate cu aeronave de tip MD-82 și MD-83 aparținând companiei aeriene Ten Airways și, anterior, operatorului Alitalia.

Printre companiile aeriene care utilizează sau au utilizat acest tip de aeronave se numără Swissair, Austrian Airlines, Alitalia, Delta sau American Airlines. (sursa: yahoo! news)

Înainte!

ziarul inainte editie de bacau. stiri, anchete, reportaje din Bacau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.