I.D. Fest schimbă!

  • I.D. Fest își schimbă limba maternă
  • Noi secțiuni de monoloage și concurs de scenarii originale
  • Ateliere concentrate pe tot ce e esențial pentru un tânăr actor
  • De pe 14 iulie, pe scena Teatrului Municipal Bacovia din Bacău

I.D. Fest, Festivalul Național de Teatru pentru Tineri din Bacău, organizat în totalitate de elevi de liceu, a ajuns anul acesta la cea de-a XV-a ediție, ce va începe pe 14 iulie. Pentru că este un număr semnificativ, festivalul aduce schimbări la fel de semnificative, începând cu modificarea profilului, din limba engleză în limba română, și până la introducerea unor noi secțiuni în concurs.

Totul a început în 1997, când un grup de adolescenți pasionați de teatru și de limba engleză au pus bazele festivalului. Sprijiniți de British Council, au format I.D. Fest care, timp de paisprezece ediții a adus teatrul în limba engleză nu numai din România ci și din alte țări pe scena Teatrului Municipal Bacovia. Cu juriu și ateliere profesioniste, festivalul a contribuit enorm la crearea unui fenomen de teatru amatoricesc în țară, care depășește cu mult o simplă manifestare de liceu. Cea de-a cincisprezecea ediție se reorientează către o manifestare mai naturală, mai organică a procesului artistic și a educației prin practica organizării de eveniment cultural de către liceeni.

Această trecere către un nou nivel aduce cu sine, pe lângă secțiunea adresată trupelor de liceeni, cea de One Man Show (secțiune de monoloage) și cea de Dramaturgie – secțiune în care adolescenții pot trimite scenarii de teatru scrise de ei, pentru a fi regizate de un juriu profesionist.

Bazat pe ideea de educație alternativă, I.D. Fest aduce pentru participanți o varietate de ateliere ce vor fi împărțite pe secțiuni care vor cuprinde totul de la Mișcare scenică” până la Voce și dicție”. Atelierele vor fi conduse de studenți ai Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică, „I.L.Caragiale”.

Astfel, festivalul se va desfășura anul acesta sub sloganul  ”I.D. Fest schimbă!”, tocmai pentru a evidenția evoluția evenimentului ca și întreg, având ca scop final educarea prin cultură a viitoarelor generații și pregătirea unor tineri actori amatori din toată țara. Deși se schimbă multe aspecte, jurizarea și atelierele vor fi organizate sub aceleași auspicii profesioniste.

Așadar, începând cu 14 iulie, I.D. Fest revine pe scena Teatrului Municipal George Bacovia  cu cea de-a cincisprezecea ediție, intrarea la spectacole fiind liberă.

Înainte!

ziarul inainte editie de bacau. stiri, anchete, reportaje din Bacau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *