Băcăuanii sunt așteptați la „o tură de noapte” cu bicicletele și rolele

Sâmbătă, 30 august, grupul de inițiativă „Băcăuanii vor piste pentru biciclete” organizează Night Ride, un eveniment ce propune bicicliștilor și skaterilor o plimbare nocturnă pe străzile din municipiul Bacău.

Adunarea se dă la ora 20:00 pe pietonalul din centrul orașului (în fața magazinului Luceafărul), urmând ca plecarea să se realizeze în formație, începând cu ora 20:15, pe traseul Primărie – Parcul Cancicov – Parcul Trandafirilor – strada Energiei – podul Mărgineni.

Punctul final al traseului este de fapt locul în care la toamnă va fi deschisă prima pistă pentru biciclete din Bacău, lucru pe care cei 1.900 de susținători ai demersului „Băcăuanii vor piste pentru biciclete” îl apreciază.

Traseul pe Google Maps: http://goo.gl/7MpQO7

Menționăm că nu vom mai avea antemergător de la Poliție și încercăm să pedalăm pe trotuar cu o viteză medie, (12-15 km/oră). E o formă de protest prin care subliniem că este nevoie de piste pentru biciclete în municipiul Bacău. Ca și la Marșul bicicletelor, plimbarea noastră are ca scop, pe lângă sublinierea necesității pistelor pentru biciclete în Bacău, și promovarea mersului pe bicicletă printre băcăuani. E foarte multă lume la plimbare la acea oră în zona centrală, mai ales cu mașina. Avem șansa să le arătăm că au o alternativă mult mai sănătoasă și puțin costisitoare ce este folosită de tot mai mulți băcăuani în ultima perioadă. Pentru cei care vor fi odihniți și vor avea chef de o plimbare mai lungă, vom continua traseul pe strada Mioriței -> str. 9 Mai -> etc.

Organizatorul nu își asumă răspunderea pentru eventualele accidente. De asemenea, se recomandă participanților la eveniment să fie echipați corespunzător pentru folosirea bicicletei pe timp de noapte.

Parteneri ai evenimentului: cluburile cicliste ProBike și Elephant, Asociația Surf The Earth Project și comunitatea online I Love Bacău.

Înainte!

ziarul inainte editie de bacau. stiri, anchete, reportaje din Bacau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.