Cel mai mare târg agricol din Regiunea Nord-Est

Târgul pentru Fermieri AGRALIM se deschide joi, 18 septembrie, la ferma Ezăreni, staţiunea didactică a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” (USAMV) din Iaşi, în comuna Miroslava, județul Iași.

Noutățile ediției AGRALIM 2014 sunt numeroase atât pentru fermieri cât și pentru specialiști: expoziţie în câmp organizată la 8 km de Iași, pe o suprafaţă de 10 de hectare, la care participă cu standuri expoziţionale peste 100 de companii naționale și din străinătate, producători și importatori de mașini și utilaje agricole, echipamente zootehnice, inputuri, prestatori de servicii și furnizori de soluţii complete pentru ferme, completată de o zonă de prezentare a loturilor agricole demonstrative și demonstraţii cu maşini și utilaje agricole. Târgul se desfășoară pe o durată de patru zile, în perioada 18 -21 septembrie 2014, vizitatorii fiind așteptați zilnic, de la 10.00 la 18.00.

„AGRALIM aduce în premieră în regiunea de Nord-Est  un concept modern care răspunde nevoilor fermierilor cu activitate în sectorul vegetal și sectorul zootehnic și contribuie la dezvoltarea fermelor din regiune urmărind patru direcții strategice: prezentarea de soluții tehnice integrate pentru fermieri; oferirea de consultanță tehnică și financiară; oferirea de informații și acces la rezultatele cercetării realizate de specialiști; evidențierea excelenței în agricultură, promovarea și aprecierea activității desfășurate de antreprenorii și angajații din fermele din cele șase județe ale Moldovei”, au precizat organizatorii Târgului pentru Fermieri AGRALIM.

AGRALIM, eveniment profesional complex şi complet prin conceptul propus fermierilor, companiilor şi asociaţiilor din sectorul agricol, este organizat de ABplus Events, în colaborare cu Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” din Iași, Partener Principal în organizare, cu sprijinul Partenerului Primăria Miroslava. Ansamblul de manifestări realizate în completarea evenimentului expozițional este realizat în parteneriat cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și Direcțiile Agricole Județene din regiunea de Nord-Est, cu susţinerea Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România şi Federația Națională a Grupurilor de Acțiune Locală și participarea delegațiilor AIPA Republica Moldova, Federaţia Naţională a Agricultorilor din Moldova AGROinform și Federația Națională a Fermierilor din Moldova.

Prezenţa Târgului pentru Fermieri în regiunea de Nord-Est reprezintă o importantă oportunitate de informare privind fondurile şi mecanismele de finanţare, noutăţi legislative şi noutăţi tehnologice, şi, în acelaşi timp, de formare şi dezvoltare a cunoştinţelor pentru creşterea randamentelor fermelor. Scopul târgului expoziţional AGRALIM, însoţit de seminariile profesionale tematice cu participare gratuită care facilitează întâlnirea şi dialogul fermierilor, specialişti şi consultanţilor agricoli este de a stimula dezvoltarea practicilor agricole și de a încuraja investițiile în domeniul agricol.

Consultanță tehnică și financiară pentru achiziții în vederea modernizării fermelor – În ofertele companiilor se regăsesc soluţii pentru întreaga paletă de nevoi ale fermierilor, începând cu pregătirea terenului, cultivarea acestuia, îngrijire, recoltare și transport: utilaje pentru pregătirea patului germinativ într-un mod profesionist, semănători, cisterne, combine şi tractoare, anvelope şi lubrifianţi, soluţii logistice complete, sisteme speciale de gestionare şi coordonare a fluxului de mărfuri, silozuri şi  uscătoare. Un aspect important în achiziţionarea utilajelor de către fermieri, pe care companiile nu l-au ignorat, este asigurarea unei game bogate de servicii postvânzare: punerea în funcţiune a utilajelor, instruirea operatorilor, piese de schimb, service, consultanţă tehnico-financiară.

Sunt prezentate de asemenea servicii de alimentare cu motorină prin intermediul staţiilor de incintă şi un serviciu complet integrat pentru un control strict şi eficient asupra consumului, lubrifianţi destinaţi special echipamentelor agricole, şi, in premiera, o statie mobilă de uleiuri pentru utilaje. Pe lângă acestea se adaugă şi accesoriile şi utilajele de mici dimensiuni, echipamentele şi utilajele pentru grădină, scule electrice.

Soluții pentru fermele vegetale și inputuri pentru atingerea maximului de productivitate – Vizitatorii AGRALIM vor putea să afle mai multe despre tehnicile moderne de transport al produselor, depozitarea, uscarea cerealelor, despre inst alaţii de curăţat şi sortat seminţele și silozurile echipate cu control de temperatură. Pe lângă maşini şi utilaje, loturile demostrative cu hibrizi de înaltă productivitate vor fi de un real folos pentru agricultori: hibrizi de sorg rezistenţi la secetă, boli şi dăunători, cu potenţial mare de producţie, porumb cu rezistenţă mare la arşiţă, dar şi hibrizi de floarea soarelui și inputuri pentru agricultura convenţională şi biologică. Pe lângă acestea, companiile oferă sisteme de procesare legume-fructe, sisteme antigrindină, utilaje destinate horticultorilor,           sisteme de irigații, proiecte de sere la cheie, sisteme de umbrire şi material săditor de calitate.

Dotări și echipamente moderne pentru zootehnie – Sectorul zootehnic este reprezentat prin oferirea de soluţii moderne de către companiile participante, pentru toate fazele tehnologice dintr-o fermă: furnizarea de material seminal de bovine din rasele Bălţată, Holstein Friză, Brună, şi rase de carne, mori de furaje, linii de furajare în grajd, sisteme de ventilare, maşini pentru tratamente fitosanitare, servicii complete din domeniul instalaţiilor agroindustriale, instalaţii automate de stocare ce permit stocarea furajelor și conservarea naturală. De   la standuri nu lipsesc ofertele de produse fabricate din ingrediente naturale, destinate hrănirii animalelor, hibrizii pentru carne, ouă sau cu calităţi mixte. Marii fermieri, crescătorii individuali de animale dar şi specialiştii, medici veterinari sau tehnicieni, vor regăsi în ofertele de la târg produse de la companii cu tradiţie şi experienţă în domeniul creşterii animalelor.

EVENIMENTE SPECIALE din programul ediției AGRALIM 2014:

Forumul Agricol al Regiunii de Nord-Est, aflat la cea de-a treia ediție, cuprinde o sesiune de prezentări tematice pe teme privind  noutăţi legislative, noutăţi tehnologice și soluții de finanțare în agricultură, cu desfășurare pe 18 septembrie, în intervalul orar 10.30 – 13.00, urmată de la ora 15.30 de o dezbatere în cadrul căreia autorități de la nivel central, regional şi local se întâlnesc cu fermierii și producătorii agricoli pentru a discuta despre măsurile de finanțare din cadrul PNDR 2014 – 2020. În data de 19 septembrie, în intervalul orar 10.30 – 14.30, cea de-a doua sesiune a forumului cuprinde  seminarii de specialitate susținute  susţinute de profesori de la USAMV Iaşi şi operatori privaţi din sectorul agricol. Programul detaliat al forumului poate fi consultat pe site-ul  www.forumulagricol.ro.

Festivitatea de Premiere a Excelenței în Agricultură în regiunea de Nord-Est

Câştigătorii premiilor de excelenţă în agricultură în regiunea de Nord-Est la cele 12 categorii de premiere vor primi trofeele în data de  20 septembrie la ferma Ezăreni, stațiunea didactică a USAMV Iași, în cea de-a treia zi a Târgului pentru Fermieri AGRALIM. În competiție s-au înscris 75 de fermieri, producători agricoli, antreprenori în agricultură și consultanți în domeniul agricol, fiind încurajată atât participarea companiilor mari, mici, mijlocii și medii, cât şi iniţiativa la nivel de întreprinderi individuale. Jurizarea este realizată  din perspectiva a cinci aspecte ale activității unei ferme: viziunea şi rezultatele afacerii, marketing și piață, tehnic, leadership, impact social, măsuri de protecție a mediului. Informaţii despre Festivitatea de premiere a excelenţei în agricultură în regiunea de Nord-Est sunt disponibile pe site-ul   www.gala.clubulagralim.ro.

Programul de vizitare a Târgului pentru Fermieri AGRALIM: Joi, 18 septembrie – Duminică, 21 septembrie 2014, 10.00 – 18.00.

Mai multe detalii despre Târgul pentru Fermieri AGRALIM sunt disponibile şi pe site-ul www.expoagralim.ro.

Înainte!

ziarul inainte editie de bacau. stiri, anchete, reportaje din Bacau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.