Google+

Procesele împotriva băncilor stagnează din cauza declinării de competență a instanțelor

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor are 10 procese cu bancile comerciale (plus unul cu Vodafone) pentru eliminarea posibilelor clauze abuzive din toate contractele in derulare. Desi s-au implinit mai bine de 10 luni de cand o parte din dosare au fost inregistrate la Tribunalul Bucuresti, acestea inca nu au termene reale.

ANPC se judeca cu bancile pe clauze abuzive inca de anul trecut. Autoritatea guvernamentala a depus, inca de pe vremea fostului presedinte al institutiei, mai multe actiuni in instanta prin care cere ca anumite clauze contractuale, care genereaza costuri pentru consumator, considerate abuzive, sa fie inlaturate.

Doar ca de la intocmirea proceselor verbale pana la judecata propriu-zisa s-a scurs deja un timp in care nu s-a intamplat absolut nimic care sa conteze. Procesele nu au depasit stadiul de forma, pentru ca inca nu s-a stabilit clar inca cine le judeca.

Litigiile au fost inscrise la sectia de contencios administrativ a Tribunalului Bucuresti, desi toate procesele ANPC cu bancile pe clauze abuzive de pana acum au fost repartizate sectiilor civile/comerciale. De altfel, inregistrarea acestor dosare la sectia de contencios este o premiera in materia proceselor dintre ANPC si banci.

Cabinet de avocat Coltuc

www.coltuc.ro

av. COLTUC MARIUS

0745150894

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Personalizari textile

Ora exacta Romania