SWIMATHON Bacău… sau despre locul în care oamenii devin supereroi

swim program30 octombrie. Bacau. Swimathon. Un eveniment despre care AM PUTEA VORBI IN CIFRE…

1300 de oameni, organizații neguvernamentale din Bacău, firme, instituţii şi grupuri de iniţiativă, 113 de înotători, 19 echipe; 50 de voluntari; 781 de ture de bazin, însumând 39 km si 50 metri: Inner Wheel, 78 ture de bazin, Pompieri, 53 ture, Cora, 48 ture, Pambac, 47 ture, Salonul de piane, 44 ture, Splash for CCash (SCC), 42 ture, Dedeman, 42 ture, Universitatea Vasile Alecsandri / Teatrul Municipal Bacovia, 41 ture, YouthBank, 41 ture, Pambac Junior, 41 ture, Mutatis, 39 ture, Comfert, 38 ture, Ferdinand, 37 ture, Barrier, 37 ture, Abbvie, 36 ture, OMV Petrom, 35 ture, New Wave, New Generation – Fotbal Club Bacau, 33 ture, Lumina 2, 32 ture, Lumina 1, 17 ture.

Companiile şi publicul băcăuan au performat. S-au adunat bani şi promisiuni de donaţii în valoare de 121450,85 lei. Astfel:

 • Echipa AbbVie a strâns 2442,75 lei pentru proiectul Anti-stigmatizare, anti-discriminare pentru bolnavii cu psoriazis!
 • Echipele Comfert, Pambac Junior şi Pambac / Softdivizion au strâns 37260 lei pentru Bursele viitorului!
 • Echipa Inner Wheel a adunat 11600 lei pentru realizarea proiectului Camera de fizioterapie pentru copiii cu nevoi speciale.
 • Echipele Asociaţiei Lumina şi Dedeman au strâns 5480 lei pentru Clubul de vacanţă.
 • Echipa Salonul de piane a mobilizat 500 lei pentru cauza Concert pentru suflet.
 • Echipa Ferdinand a adunat 2850 lei pentru Fondul Ferdinand.
 • Echipa  New wave. New Generation – Fotbal Club Bacău a strâns 14110 lei pentru cauza Salvaţi fotbalul băcăuan.
 • Echipa OMV Petrom/Activ Moineşti a adunat 14119,6 lei pentru proiectul Indiferenţa ucide vise!
 • Echipele Mutatis şi Universitatea Vasile Alecsandri/Teatrul Municipal Bacovia au strâns 6652,15 lei pentru proiectul Pasajul CFR este al tuturor bacauanilor!
 • Echipele YouthBank, Cora şi Splash for CCash (SCC) au adunat 9942,6 lei pentru Programul de voluntariat YouthBank.
 • Fundaţia Comunitară Bacău a mai primit donaţii în bani, materiale şi servicii în valoare de 7412,75 lei.

Dar AM PUTEA VORBI DESPRE OAMENI… OAMENI care au inotat, care au ales sa investeasca timp, efort, energie pentru a sustine un vis;  PRIETENI de peste mari si tari, care au trimis impreuna cu dorul de Bacau si donatii pentru cauzele lui; OAMENI care nu prea stiau sa inoate, dar si-au invins frica si au invatat tocmai pentru a-si depasi limitele; OAMENI care incurajau OAMENI fara sa ii cunoasca; COMPANII care au adus nu doar bani, ci si angajati, prieteni, familie; VOLUNTARI, profesori si elevi, studenti, doctori, ingineri, psihologi, copii…

Swimathon nu este despre concurenta, lungimi de bazin sau imagine. Swimathon-ul este despre felul in care putem fi in relatie cu ceilalti intr-o varianta mai buna a noastra insine. O comunitate in care se organizeaza Swimathon-ul este o comunitate care devine constienta de forta si valoarea lui IMPREUNA . Este o comunitate in care SUPEREROII SUNT OAMENII OBISNUITI care aleg sa conteze prin implicare.

Lucrurile se mişcă! Dacă faci valuri. La Swimathon, băcăuanii au facut un tsunami! Mihai Caprioara – director executiv Fundaţia Comunitară Bacău

(comunicat de presă)

Înainte!

ziarul inainte editie de bacau. stiri, anchete, reportaje din Bacau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *