Google+

Omul de afaceri Viorel Rusu a fost reținut de procurori

Viorel Rusu (50 de ani) a fost reţinut de procurorii Curţii de Apel din Bacău într-un dosar care vizează infracţiuni comise la construirea unui imobil din Bacău şi vânzarea unor locuinţe, care erau destinate cadrelor Ministerului Administraţiei şi Internelor. El va fi prezentat judecătorilor, cu propunerea de arestare pentru 30 de zile.

Milionarul Viorel Rusu controlează trei firme (Rustrans, Conextrust şi Amici), care au câştigat sute de contracte publice în judeţul Bacău, şi au realizat o cifră de afaceri de peste 50 de milioane de euro, în fiecare din ultimii patru ani.
„A fost reţinut omul de afaceri Viorel Rusu, într-un dosar referitor la apartamentele de serviciu ale cadrelor MAI. S-a făcut şi propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile“, a declarat pentru ziarul Adevărul procurorul Constantin Botezatu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău.
Viorel Rusu a fost reţinut pentru 24 de ore pentru mai multe infracţiuni de fals în declaraţii, după ce a a vândut mai multe apartamente, care aparţineau de drept Ministerului Administraţiei şi Internelor, la scara C a blocului 32 de pe Bulevardul Unirii. Din totalul apartamentelor din acest bloc, aproape o cincime revenea Ministerului Administraţiei şi Internelor. Conextrust, firmă controlată de Viorel Rusu, a vândut şi apartamentele poliţiştilor, iar Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bacău a reacţionat tardiv.
Mai mult, în urmă cu cinci ani, omul de afaceri băcăuan a pretins bani de la proprietarii apartamentelor, pentru terenul de sub bloc, deşi acesta, în mod legal este al municipiului. Una din condiţiile finanţării imobilului, pe o lege anterioară celei care reglementează activitatea Agenţiei Naţionale a Locuinţelor (ANL), era aceea ca terenul să fie al municipiului. Conducerea municipiului Bacău nu a mai legalizat actul de donaţie al terenului, cu foştii proprietari ai Conextrust, iar complicitatea a continuat şi în timpul administraţiei condusă de Romeo Stavarache, faţă de Viorel Rusu, noul administrator al societăţii.
În ultimii doi ani, Viorel Rusu a formulat mai multe denunţuri la Direcţia Naţională Anticorupţie, în care a acuzat primari, deputaţi şi senatori care ar fi pretins şi primit mită de la el. Printre cei denunţaţi de Viorel Rusu se numără primarul Bacăului, Romeo Stavarache, Constantin Apostol, fost şef al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est, senatorul Gabriel Berca, fost ministru de Interne, deputatul Mihai Banu, fost lider al democrat-liberalilor băcăuani, oamenii de afaceri Daniel Bociar şi Adrian Ferendino, ş.a.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Personalizari textile

Ora exacta Romania