Proiectul Școlii C-tin Platon ce a adus vizita unor copii basarabeni la Bacău: „250 KM DE VISE, BUCURII ȘI SPERANȚE”!

CopiiProiectul comun al Liceului Teoretic ”Mihai Eminescu” din Ungheni, Republica Moldova și al Școlii Gimnaziale ”Constantin Platon” din Bacău, numit “250 kilometri de vise, bucurii și speranțe” are drept obiectiv cunoașterea și abordarea artistică a tradițiilor și obiceiurilor românești caracteristice zonelor Bacăului și zonei Chișinăului, formarea deprinderilor de lucru în echipe, schimbul de experiențe materializat prin vizita reciprocă a celor două școli partenere ca o încununare a muncii depuse în activitățile anterioare, cunoașterea și legarea prieteniilor între copii și între cele două instituții.

În cadrul proiectului, în acest sfârșit de săptămână au fost invitați în municipiul Bacău un grup de elevi și profesori basarabeni. Coordonate de inspectorul şcolar prof. Camelia-Elena Popa, de directorul școlii, prof. Bostan Sorin și de profesorii Solomon Valentina și Poiată Emilia, activitățile principale sunt reprezentate de către schimburile de experiență prin intermediul excursiilor organizate de către cele două școli în vederea cunoașterii modului de viață, a descoperirii obiceiurilor și tradițiilor prin investigare în decursul perioadelor propuse și mai cu seamă în legarea de prietenii și colaborări, găsind punctele comune, împărtășind și dezvoltând idei.

Ora exacta in Romania si in lume

Proiectul urmăreşte organizarea de activităţi comune, prin care elevii să contribuie la creşterea calităţii vieţii în comunitatea în care trăiesc.

Acest lucru se va concretiza în activități care au la bază reînvierea tradițiilor și obiceiurilor locale, ca liant peste timp și ca o punte de legătură între cele două școli partenere.

La aceste acţiuni vor participa elevi și profesori din Şcoala Gimnazială “Constantin Platon” Bacău și profesori și elevi de la Liceul Teoretic Mihai Eminescu Ungheni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *