Cum va fi vremea mâine și în următoarele zile

În cea mai mare parte a teritoriului vor fi averse de ploaie însoțite de descărcări electrice frecvente, intensificări ale vântului pe termen scurt care vor lua forma furtunilor izolate și mici sau medii și grindină.

Cu toate acestea, din punct de vedere termic potrivit vremea.ido.ro mâine nu va fi în mod necesar în conformitate cu aspectul cerului, temperaturile se vor încadra în normele climatologice ale perioadei, cu maxime care nu vor depăși 30-32 de grade Celsius.

Va ploua în averse însoțite de descărcări electrice pe zone mari, în special în Moldova, Transilvania și Maramureș, în timp ce în restul zonelor averse vor mai fi raportate doar local.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 20 și 25 de grade Celsius în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, 24-29 grade în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și nordul Moldovei și 27-32 grade în sudul Moldovei, inclusiv Bacău.

Cantitățile de apă vor atinge izolat de până la 30-40 mm, în special în Moldova, unde va exista riscul de inundații localizate, ținând cont de precipitațiile substanțiale care vor fi scăzut în zilele precedente.

Poimâine, pe lângă descărcările electrice frecvente care vor însoți furtunile, grindina care va cădea izolat, datorită curenților ascendenți foarte puternici, într-un mod complet punctual, poate atinge dimensiuni de până la 4-5 centimetri în diametru.

Cantitățile de apă vor fi, de asemenea, apreciabile, în special în Moldova și la munte, și vor fi colectate local până la 15-20 mm și izolate 30-40 mm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.