Poşta Română a deschis la Constanţa un Birou de Schimb Internaţional

Compania Naţională Poşta Română a deschis un nou punct de lucru – Biroul de Schimb Internaţional Constanţa. Acesta va asigura prelucrarea corespondenţei şi a coletelor internaţionale expediate pe cale maritimă către China şi Australia şi sosite din Singapore şi Israel.

​​Noul punct de lucru va avea un şef de birou de schimb internaţional şi șase salariaţi, care vor asigura schimburile fizice de expediţii poştale cu operatori poştali nerezidenţi în România şi care vor colabora cu reprezentanţi ai autorităţilor maritime, vamă şi poliţie de frontieră în desfăşurarea activităţii.

Biroul de Schimb Internaţional Constanța va asigura, de asemenea, tranzitul trimiterilor expediate din Moldova către China şi Australia. Astfel, Poşta Română urmează să încaseze taxele de tranzit închis prevăzute de către Actele Uniunii Poștale Universale, ceea ce va duce la o creştere a veniturilor companiei.

​​ „Înfiinţarea acestui birou era tot mai necesară, mai ales în contextul epidemiologic actual când, urmare a pandemiei SARS-CoV-2, au fost anulate foarte multe curse aeriene cu plecare din Bucureşti către toate colţurile lumii. Astfel, reprezentanţii Poştei Române au căutat în permanenţă metode alternative pentru expedierea trimiterilor poştale internaţionale. Totodată, un alt motiv pentru deschiderea acestui birou este faptul că există operatori poştali care au în vedere şi soluţia transportului pe mare în relaţia cu România. Spre exemplu, Israel și Singapore”, a declarat Horia Grigorescu, Directorul General al Poştei Române.

Programul va fi stabilit în funcție de solicitări și de acceptul autorității vamale, iar frecvența containerelor de import va fi dată de expedierile operatorilor poștali parteneri. Prima expediție a totalizat 7,8 tone de trimiteri către China și 1,5 tone de trimiteri către Australia.

Înainte!

ziarul inainte editie de bacau. stiri, anchete, reportaje din Bacau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.