Cuvânt ÎNAINTE!

Argument pentru cititori

Am iniţiat acest proiect din pasiune pentru jurnalism, din dorinţa de a crea un punct de echilibru în peisajul presei locale, dar şi pentru a oferi cititorilor un spaţiu public de exprimare şi o altă variantă de informare.

Publicaţia “Înainte!” va conţine subiecte ce se susţin din punct de vedere jurnalistic, redactate obiectiv, cu toate cărţile pe masă, fără influenţe politice sau de orice altă natură, dar mai ales fără cenzură. Pe acest site nu veţi citi compuneri ori gânduri ale autorilor, ci articole riguros documentate. Faptele concrete, cifrele, datele, declaraţiile vor sta la baza tuturor textelor publicate. Autorii articolelor, scrise după toate rigorile jurnalismului, vă vor lăsa libertatea să trageţi singuri concluziile.

În arhivă veţi găsi texte de creaţie proprie, pe care le-am scris şi publicat în presa locală şi centrală (Evenimentul Zilei şi Adevărul), începând cu anul 2004 .

***

Ziarul “Înainte!” s-a născut în anul 1944 în Bacău, în perioada cenuşie a celui de-al doilea Război Mondial, dar a murit sufocat sub cenuşa gloanţelor şi a bombelor. Azi îl retrezim la viaţă şi îl vom oferi băcăuanilor dornici să afle ce se întâmplă în judeţul în care trăiesc. Vă punem la dispoziţie o “tuşă” de arhaism, adaptată rigorilor presei moderne în era internetului, ce ne ajută să păstrăm Bacăul aşa cum era odată: mai pur, mai bun, mai idealist. Ziarul de luptă democratică “Înainte!” se prezintă deocamdată în formă electronică, dar va ajunge şi pe hârtie.

“Citeşte şi răspândeşte ziarul Înainte!”, spuneau cei ce editau acest ziar în Bacău în 1944.

“Citeşte şi răspândeşte ziarul Înainte!”, vă spunem şi noi, începând cu 2010.

Pentru că atât noi, cât şi cititorii privim doar

Înainte!


Diana-Olimpia FILIP – coordonator proiect Înainte!

email: olimpiabc@yahoo.com

redactia@inainte.eu

Linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *