COD PORTOCALIU de ninsori în județul Bacău

UPDATE Începând de duminică seara (28 decembrie) ninsorile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a ţării, iar în jumătatea sudică a Moldovei, cea mai mare parte a Munteniei şi nordul Olteniei vor fi abundente şi se va depune un strat nou şi consistent de zăpadă. În judeţele Bacău, Buzău, Vrancea, Brăila, Ialomiţa, Galaţi, Vaslui, precum şi în zona de munte a judeţelor Argeş, Dâmboviţa şi Prahova, în a doua parte a nopţii de duminică spre luni şi în cursul zilei de luni, 29 decembrie, cantităţile de precipitaţii vor depăşi izolat 40…50 l/mp. Vântul va avea rafale de peste 70 – 80 km/h, viscolind şi troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

Avertizari METEO

În intervalul 26 decembrie, ora 20 – 27 decembrie, ora 20 în sudul, sud-estul şi local în centrul ţării, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali va ninge şi se va depune strat de zăpadă, ce va depăşi local 20 cm. Începând de duminică seara (28 decembrie) ninsorile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a ţării, iar în sud şi sud-est vor fi abundente şi se va depune un strat nou şi consistent de zăpadă.

Temperaturile în județul Bacău se anunță destul de ridicate pentru această perioadă a anului, în prima parte a săptămânii. Astfel, acestea vor fi cuprinse între 5 și 9 °C, până în prima zi a Crăciunului. De vineri, maximele termice scad, până la -1…2 grade Celsius. Pe durata nopții, mercurul din termometre scade până la -3…4 °C. Conform Administrației Naționale de Meteorologie, cerul va fi variabil și noros, fiind anticipate precipitaţii slabe mixte şi condiţii de polei.

În prima parte a săptămânii, în Maramureş, Transilvania, Crişana şi Banat vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, iar vântul va avea intensificări temporare cu viteze de până la 50…60 km/h, fiind condiţii de polei. La munte vântul va depăşi la rafală 70…80 km/h, va ninge viscolit, iar stratul de zăpadă nou depus va fi de peste 20…25 cm. Vântul se va intensifica în cursul zilei de duminică şi în sudul şi în estul ţării, unde vor fi precipitaţii slabe mixte şi condiţii de polei. În zona montană vântul va continua să prezinte intensificări până în data de 24 decembrie şi temporar va spulbera sau va viscoli ninsoarea.

Înainte!

ziarul inainte editie de bacau. stiri, anchete, reportaje din Bacau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.