Voluntar bacăuan la seminarul european “Stop Violența” din Spania

proiect ue 2În cadrul programului Erasmus+, Mihaela Chiribău-Albu, voluntar CREED, a participat la Seminarul STOP VIOLENCE: WOMEN AND DISABILITY, desfășurat în Spania, Oviedo. Evenimentul a fost organizat de Agenția Națională din Spania (Youth in Action), în colaborare cu Instituto Asturiano de la Juventud.

18 participanți din Bulgaria, Cipru, Danemarca, Germania, Islanda, Italia, Lituania, Polonia, România și Spania au participat între 7 și 13 februarie 2016 la activitățile desfășurate în cadrul seminarului.

Obiectivele seminarului au vizat: prezentarea de exemple/bune practice conectate cu tematica seminarului (violența împotriva femeilor și dizabilitățile), adaptarea unor instrumente de lecru la nevoile participanților, realizarea unor viitoare proiecte Erasmus + , discutarea unor problem legate de dubla discriminare etc.

Printr-o metode active și non-formale, participanții au explorat diferite subiecte ca: gender, violența, dizabilități, plecând de la experințe personale și trasferând noțiunile practice într-un cotext mai larg, teoretic și European. Fiecare zi s-a încheiat cu o sesiune de reflecții personale asupra activităților. Au fost vizitate diferite organizații, ca Fundația ONCE, care urmărește incluziunea social a persoanelor cu dizabilități.

De asemenea, au fost discutate diferite aspect necesare derulării unor proiecte Erasmus + , Ka1 Youth in Action; s-a lucrat pe grupe la propuneri de proiecte pentru următoarele termene limită din 2016.

proiect ue 1 proiect ue 3

 

 

Înainte!

ziarul inainte editie de bacau. stiri, anchete, reportaje din Bacau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.