Exclusiv Înainte!/Miruna Oprea – Vedeta Disney Channel a debutat în boxa cu jucării

Miruna Oprea, fetiţa de 14 ani din Oneşti care a câştigat concursul “Fii o vedetă Disney Channel”, ce a avut loc în Londra, a început să cânte încă de la grădiniţă, în boxa cu jucării.

Ea a dezvăluit cititorilor ziarului “Înainte!” că debutul carierei sale muzicale l-a avut la patru ani, în boxa cu jucării a unei grădiniţe din Oneşti. “Eu şi încă două fete aveam cheia de la boxa cu jucării a grădiniţei. Ne-o dăduse educatoarea, că avea încredere în noi şi mai aduceam din când în când jucării de acolo în clasă. Într-o zi, am auzit o melodie la radio şi am început să o cântăm toate trei, în boxă. Ne-a auzit educatoarea şi mi-a spus că vrea să vorbească neapărat cu părinţii. Când au venit să mă ia le-a spus să mă ducă neapărat la un profesor de muzică ca să mă asculte cum cânt, că ea crede că am o voce deosebită. Chiar educatoarea ne-a recomandat un profesor. Ba chiar ne-a însoţit până la uşa lui”, a rememorat Miruna Oprea.

“La patru ani şi jumătate am început orele de canto. La şase ani aveam să câştig primul premiu în Italia, la festivalul Ti Amo”, a mai adăugat ea.

Premii la concursuri de creativitate

Pe lângă orele de canto, pian, limbi străine, plecările la Bucureşti de câteva ori pe lună, Miruna  este la şcoală o elevă de excepţie. Are doar  zece pe linie, ba chiar speră să ajungă şefă de promoţie. În clasa a VI-a a obţinut Premiul Special la concursul Plus/minus poezie.

“Am fost premiată pentru creativitate. Am avut de făcut o compunere despre figurile geometrice. Eu mi-am imaginat cum cercul se ceartă cu pătratul, apoi pătratul cu triunghiul, pentru că fiecare încerca să ia din trăsăturile celuilalt”, a povestit Miruna. Afirmă că are mulţi prieteni şi că de fiecare dată se simte bine în compania lor. “Faptul că eu am obţinut multe premii pe scenele naţionale şi internaţionale, n-a schimbat cu nimic relaţia mea cu grupul de prieteni. Toţi au emoţii şi îmi ţin pumnii când eu sunt la vreun concurs. Ba chiar, un coleg mai mucalit mi-a spus cu ceva vreme în urmă: Miruna, din clasa I, noi tot suferim pentru tine!”, spune copila şi râde cu poftă.

“Concertul Hannah Montana, o nebunie la propriu!”

Oneşteanca de 14 ani a fost declarată câştigătoarea concursului de muzică “Fii o vedeta Disney Channel”, inspirat din serialul de succes pentru adolescenţi, “Hannah Montana”. Miruna Oprea a fost selectată din peste 600 de participanţi din toată ţara şi a ajuns în marea finală. Ea a impresionat audienţa cu o interpretare uluitoare a melodiei “Best of Both Worlds”, într-o competeţie deschisă cu alţi patru finalişti. Juriul, alcătuit dintr-o serie de vedete, între care Smiley, Alexandra Ungureanu ori George Hora, a decis cine este câştigătorul.

Ea a fost răsplătită cu un bilet la concertul de la Londra a idolului său Hannah Montana. “A fost un concert cum n-am crezut că poate exista. A fost o nebunie la propriu. Am asistat la două ore de spectacol de muzică, lumini, coregrafie. Un show adevărat! M-a marcat spectacolul! Tot ce am văzut până în acel moment a fost egal cu zero”, a mai spus copila de 14 ani.

Citeşte şi: Interviu cu Miruna Oprea, realizat de o blogeriţă de 12 ani

Palmares

Miruna Oprea participat la numeroase festivaluri, printre care: “Mamaia Copiilor”, “Fulg de Nea”, “Delfin”, “Golden Crose” (Malta), “Festivalul Nilului” (Egipt), “Zecchino D’oro” (Bologna).  Ea s-a remarcat ca fiind cea mai tânară compozitoare în cadrul celei de-a 50-a ediţii a festivalului “Zecchino D’Oro” (Bologna). Totodată, Mirunei i-a fost decernat premiul UNICEF pentru compoziţie.

(Olimpia FILIP)



Olimpia Filip

Olimpia Filip - jurnalist Bacău. A lucrat la Adevărul, Evenimentul Zilei, Tineretul Liber.

10 comentarii la „Exclusiv Înainte!/Miruna Oprea – Vedeta Disney Channel a debutat în boxa cu jucării

  • 24 ianuarie 2010 la 6:59
    Permalink

    Stimate autor al articolului despre Miruna Oprea,

    Te salut prieteneste si te felicit pentru aceasta pagina indrazneata, de a promova tinerele talente din judet.
    De asemenea , o salut si pe Miruna si ii doresc din plin sa aiba noroc in plan muzical si nu numai! Draguta, ne vedem la TIAMO anul asta !

    Cu admiratie,
    ANDRA LUPANCU

    Răspunde
  • 9 august 2010 la 11:31
    Permalink

    miruna oprea are o voce foarte frumoasa sper sa reuseasca la toate concursurile sa castige ! iti voi tine pumni stransi sa castigi la concursuri a ta prietena cea mai mica mihaila cristiana-elena

    Răspunde
  • 31 august 2010 la 14:11
    Permalink

    whatever, Buna Miruna , ma numesc Eby si am cautat poze de ale tale pe net , am gasit acest site akl , shi din pura curiozitate am intrat , ai voce , nu pot sa spun k nu ai dar ar trebui sa te gandeshi la viitor si nu sa te lauzi k ai cativa fani shi 1 mel cu Noni Ene , plz nu te supi dar mi se pare ciudat sa cashtigi tocmai tu din 600 de copii shi uh ai fost talentata dar au fost copii moolt mai talentati ca tine si cred k ai facut uh ceva , sau ai dat bani cv, nu te supara de e true ;), oricum ejti talentata, succes , cred :-s

    Răspunde
  • 31 august 2010 la 14:13
    Permalink

    SAL MIRUNA , SUNT O MARE FANA DE A TA SI CANTI SOOPER BNE , SHI EJTI SHI FRUMI ;;)

    Răspunde
  • 31 august 2010 la 14:17
    Permalink

    dap felicitari pt ca ti-ai indeplinit visul :*nu sunt fana si nici nu asc muzica gen a ta , sunt rockeritza, asc rock , dar mia placut entuziasmul tai , succes in continuare!!

    Răspunde
  • 5 septembrie 2010 la 14:15
    Permalink

    buna miruna!!sunt o mare fana dea ta ,esti fff frumoasa si talentata,esti suuperrr!!!tineo tot asa!!!:X:X:X::X

    Răspunde
  • 7 noiembrie 2010 la 16:45
    Permalink

    si eu am fost la concurs si as putea spune ca nu conteaza vocea ci cum te misti su originalitatea

    Răspunde
  • 28 decembrie 2010 la 15:29
    Permalink

    aleena…eu fac canto de un an si am fost la cateva concursuri de muzica si iti spun ca cel si cel mai mult conteaza vocea

    Răspunde
  • 5 februarie 2011 la 11:58
    Permalink

    super cool…….. cred ca esti cea mai mare fana a hanei montane si eu sunt o fana mare.Cand te-ma auzit nu mi-a venit sa cred. esti o fata minunata,miruna

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.